keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kreikkalainen kurkkusalaatti

Tsatsiki

Lämpö on tehnyt tehtävänsä. Oli pakko tehdä viilentävää tsatsikia. Se on helppo tehdä ja raikasta helteillä. Apuna ja neuvona minulla oli Tessa Kiroksen kirja: Hillasoilta oliivilehtoihin. Sen lisäksi, että siellä on ihania ruokaohjeita, on itse kirjakin kaunis.


Ja kyllä, heti kuvanoton jälkeen ymmärsin, että tämä annos on sekoitettava hieman suuremmassa astiassa!

Tsatsikiin tulee jugurttia, kurkkua, minttua, valkosipulia, sitruunamehua, oliiviöljyä sekä suolaa. Nam.


8 kommenttia:

  1. Nam, ihana yli äyräiden pursuava tsatsiki! Muistan makuelämyksen, kun olimme Kreikan saarella ekaa kertaa lomailemassa joskus kun oli ehkä 12. Ja se kiviarinalla paistettu leipä...
    Täällä ei kyllä edelleenkään maistu mikään noin viileä ruoka, jotain lämmikettä tarvitsisi, bortskeittoa ajattelin!

    VastaaPoista
  2. Myrsky ja Minna: On hyvää!

    Saila: Minä muistan ensimmäisen Kreikassa nautitun kreikkalaisen salaatin. Kurkkukin maistui ihan erilaiselta, tomaateista nyt puhumattakaan ja se feta...Nam.

    Elina: Herkkua on! Maku vaan paranee.

    Paula: Helteellä on hyvä nauttia välipalaksi tätä!

    VastaaPoista
  3. Oi nam, tsatsiki on ihan parasta! Reilulla valkosipulilla... :P'
    Toit juuri mieleen makumuiston: lämmin kreikkalainen ilta, ulkoilmaravintola, edessä vadillinen lammasjauhelihavartaita ja tsatsikia ja kyytipojaksi Mythosta.
    Kiitti vinkistä :)

    VastaaPoista
  4. Kun minttutuppo ( kaikki on nykyään tuppoja...mistähän nimi juontaa juurensa ;) on oikein valtava voi tsatsikia tehdä usein. Saahan sitä tosin jok' ikisestä marketistakin...siis- minttutuppoa.
    Voi se on hyvää !

    VastaaPoista
  5. Milla: Ole hyvä! Ja kiitos sinulle raparperijuomavinkistä :)

    Leenajapojat: Helmi on vissiin laittanut tuppo-trendin alulle? :D

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.