torstai 6. kesäkuuta 2013

Paukamia

Syöty

Minä olen aivan syöty. Hyttysen ja ehkä mäkäräisen puremia on kroppa täynnä. Käsivarret, olkapäät, jalat ja jalkapöydät. Muita ruumiinosia kun en viitsi kuvata, tai joogasta huolimatta pysty kuvaamaan,  niin tässä teille näyte jalkapöydästäni. Näitä pieniä punaisia pisteitä ja paukamia kuvittelen mäkäräisen pistoksiksi. Ovat erilaisia kuin ne mitkä kuvittelen hyttysenpistoiksi. 


Aikaisemmin ei minua ole näin syöty ja vaikka olisikin, niin puremat eivät ole juurikaan haitanneet. Tänä vuonna on aika ärhäköitä hyönteisiä liikkeellä. Taisivat kerätä voimia sateisen viime kesän aikana. 

8 kommenttia:

 1. On kyllä tosi ärtsyt hyönteiset! Täällä ei onneksi niitä mäkäräisiä juuri ole, tai joku miniotus puri minua yksi päivä, mutta paljon useammin niitä tuntuu olevan pk-seudulla kun olen kissojen kanssa ulkona siellä.
  Hirmuiset puremat! Toivottavasti eivät enää kutise pitkään.

  VastaaPoista
 2. Tänä kesänä (vaikka ollaan vasta näin alussa!) tuntuu moni valitelleen samasta asiasta. Ilmeisesti pörriäiset ovat tänä vuonna voimakkaampia kuin normaalisti :(

  VastaaPoista
 3. Aika puremia. Ja kun nuo saattavat kutista tosi ilkeästi.
  Minä olen kummasti säästynyt puremilta. Kosken talon pihassa aina tuulee, mitä olen hiukan valitellut. Mutta siitä on helteellä hyötyä, on aina vilvoittava eikä ole niin paljon purevia hyönteisiä kuin muuten olisi.
  Toivottavasti saamasi puremat kohta paranevat.

  VastaaPoista
 4. Mä oon ihan yhtä kauheissa paukamissa, ihan hirrvee kutina ja veri lentää ku raapii..
  Tää on ihan piip !
  En tiä mitä myrkkyä itseensä laittais ulkona ja kun hikoilee suojaavissa vaatteissa, hiki lentää, heikottaa ja hyttyset pörrää naamassa ( en laita miehen ehdottamaa hyttysverkkoa päähän !)
  Ollaan sit sisällä !:S

  VastaaPoista
 5. Hui! Nuo näyttävät mäkäräisen haukuilta. En saa mitään jälkeä hyttysenpistoista, koska olen niille immuuni, mutta joku öttiäinen on puraissut silmäkulmaani niin, että näyttää vähän siltä kuin minulla olisi silmä mustana :) Joskus olen pohjoisessa saanut jopa kuumeen mäkäräisen pistoista, liikaa myrkkyä kerralla.

  VastaaPoista
 6. Saila: Nyt on kutina vähän helpottunut näistä vanhoista ja kun menen ulos saan heti vähintään kolme uutta lisää. Yleensä hyttysen puremia. Saas nähdä mitä tapahtuu tämän pienoisen sateen jälkeen!

  Elina: Minäkin uskon, että ovat voimakkaampia. Ei minulle yleensä näin käy.

  Leenajapojat: Hyttysverkkohan saattaisi olla hyvä idea! Sellainen kaunis hattu vähän Minun Afrikkani -tyyliin ja siihen hieno harso! :)

  Cheri: Hui! Onneksi minulle ei sentään ole tullut kuumetta! Tai mistäs sitä tietää. Olen kuvitellut, että viime päivien väsymys on helteen syytä, mutta ehkä niin ei ole ollutkaan!

  VastaaPoista
 7. Tänä vuonna on kyllä ollut normaalia ärhääkkämpiä pistiäisiä liikenteessä, meilläkin ollaan koko perhe ihan paukamilla puremista, vaikkei yleensä ole ollut kuin lapsiparka. Kortisoonivoidetta ollaan kuluteltu urakalla, että saa nukuttua :)

  VastaaPoista
 8. Kiki: On todellakin! Nyt tuntuisi, että ovat vähän rauhoittuneet tai sitten minä olen vaan niihin tottunut!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.