torstai 5. syyskuuta 2013

Sadonkorjuu

Perunoita

Äitini kasvattaa perunoita isossa sinisessä kassissa. Olivat säästäneet minullekin kolme siemenperunaa. Siikliä. Vanhempieni suosikkia. Aikani siemenperunoita katsellessani törkkäsin ne sitten ulkoruukkuihin. Varret olivat jo aivan kulahtaneet, joten päätin tänään ryhtyä sadonkorjuuseen. Skeptisenä tosin. Käsittämätöntä on se, että pienissäkin ulkoruukuissa minulle tuli satoa. 


Ei näistä nyt ihan soppaa keitetä, mutta enemmän tuli kuin odotin. En nimittäin odottanut mitään ja väärässä olin. 

5 kommenttia:

 1. Täytyis muistaa ensi keväänä laittaa johonkin kassiin tai paljuun tms muutama pottu, sais "omasta maasta" edes ne maistiaiset! Mä en tykkää katsella myllättyä maata siistillä pihalla....

  Joskus ziljoona vuotta sitten ex-husband lykkäs kukkalaatikkoon muutaman potun kun vaimoke ei oikein ymmärtänyt laittaa kukkia...usko tai älä, me saatiin perunoita! Toisessa laatikossa kasvoi sipulia - joista naapuri kävi saksimassa varsia, me kun asuttiin asunnossa joka oli maan tasalla. Ja kyllä, meillä oli parveke! Maan tasalla! Se oli ruåttissa, se :)

  VastaaPoista
 2. Nam, hyvän näköisiä! Minäkin korjasin juuri ensimmäisen naatin sadon ja sain 4 pottua, jotka juuri äsken keitin ja söin. Sato olisi suurempi elleivät peurat söisi potun naatteja, mikä vähentää mukuloiden määrää. Mutta maassa on edelleen kuusi naattia, siis ehkä vielä 24 perunaa odottaa syöjää... nami nami!

  VastaaPoista
 3. Siiklit on niin hyviä! Minäkin keväällä mietin, että pitäisikö laittaa ämpäriperunoita tulemaan, mutta en sitten saanut aikaiseksi. Pitää muistaa ensi keväänä :)

  VastaaPoista
 4. Myrsky ja Minna: Ei ollenkaan! Taidan ensi kesänä laittaa enemmän perunoita ja parempiin ruukkuihin.

  Pepi: Kannattaa muistaa! Siellä kun on jo kokemustakin :)

  Saila: Pahuksen peurat! Niille kelpaa kyllä kaikki.

  Snabelbacka: Ämpäriperunat ovat kyllä helppoja, jos tulee pienissä ruukuissakin. Näin uskon :)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.