torstai 16. tammikuuta 2014

Sukkahousuista

ja niiden mukavuudesta

Kukaan ei varmasti erityisesti pidä sukkahousuista. En minäkään. Paitsi yksistä. Ihanista harmaista, sopivista, lämpimistä ja mukavista. Ehkä elämäni paras ostos. Tai siltä se ainakin tuntuu tällä säällä. 


Eivät olleet halvat, mutta ovat kyllä maksaneet itsensä takaisin moninkertaisesti. Kun pakkaset tulevat, nämä ovat sellaiset pese ja pidä, pese ja pidä, pese ja pidä -tapaukset. Muuta en jalkaani laittaisikaan. Kannattaa siis sijoittaa hyviin sukkahousuihin! Harmi vaan, ettei niitä kalliinpia pääse sovittamaan. Kokomerkinnöistä kun ei koskaan tiedä. Toisaalta, harva varmasti haluaisi ostaa sovitettuja sukkahousuja.

Mutta se tästä muodista.  

14 kommenttia:

 1. Sukkahousut on on ällöt ja nailonit (nekin tosin paksut) mulla oli viimeksi viiskymppisilläni. Talvella käytän vain polvisukkia ja lämmintä takkia, ulkoillessa toki trikoita. On mulla myös yhdet kivat sukkikset, taisi olla merinovillaa, jotka ei kutita eikä ahdista.

  VastaaPoista
 2. Minä en käytä sukkahousuja koskaan, kun en oikein viihdy hameissakaan, mutta yhdet tuollaiset paksut mukavat sukkahousut minullakin on varmuuden vuoksi.

  VastaaPoista
 3. Jaa, ei mulla kyl oo mitään sukkahousuja vastaan. En toki käytä hameita, mutta aamulla ja illalla noin minuutin ajan ennen housujen pukemista figuuri ja sääret on oikein nättei mustissa sukkahousuissa :-D

  VastaaPoista
 4. Sovitetut sukkahousut :D Joku vois kovastikin hylätä ...hyi ! Leena !
  Oliko sulla pienenä liian lyhkäsiä sukkiksia...niitä sellasia...mitä lie matskua olivatkaan...eivät pelkästään puuvillaa sisältävät. Mä muistan mun punaiset housut..jotka roikkui haaroissa ja piti vaan laittaa housujen alle.
  Mulla on parit paksut ihanat sukkijset...kivat kotona jättipaidan kanssa. Eivät roiku haaroista !

  VastaaPoista
 5. ...hylätä = tykätä ...piti kirjoittamani ...

  VastaaPoista
 6. Sukkahousut eivät ole minunkaan suosikkejani. Pitkät kalsarit menevät jotenkuten. Olen vannoutunut toppahousuihminen! Työkaverit vähän naureskelevat, mutta minä tulen pakkasilla töihinkin toppahousuissa.

  VastaaPoista
 7. Pirkko: Merinovillaa taitavat nämä lempparini ollakin. Normaali materiaali ei oikein nappaa!

  Päivi: Hyvä on yhdet olla varuiksi!

  Zepa: Ilmeisesti olet sitten löytänyt hyviä sukkahousuja!

  Leenajapojat: No oli! Just sellaiset kummalliset lötköttävät ja epämiellyttävät.

  Snabelbacka: Toppahousut ovat hyvät! Töihin niissä en koskaan ole lähtenyt, mutta sopii ihan varmasti matkavarustukseksi!

  VastaaPoista
 8. Minä tykkään villasukkahousuista. Nyt kovilla pakkasilla olen pukenut hameen kanssa villasukkikset, villahousut, villasukat ja säärystimet polviin asti. Tarkenen mielestäni paljon paremmin kuin vaikka pitkiksillä ja farkuilla.

  VastaaPoista
 9. Lämpimästi pukeutuminen pakkasilla on a ja o. Löysin läheisestä halpakaupasta syksyllä teknisen alusasun, eli legginsit. Kympillä sai kahdet, ajattelin käyttää hiihtohousujen alla, mutta käyvät oikein hyvin hameenkin kanssa ja ovat uskomattoman lämpimät pakkasillakin.

  VastaaPoista
 10. Minna-Liisa S: Tuo taitaakin olla kerrospukeutumista parhaimmillaan!

  Cheri: Hyvä löytö siis!

  VastaaPoista
 11. Olen keski-ikäinen mies. Silti olen päätynyt käyttämään sukkahousuja. Käytän pääasiassa 40-60 den sukkahousuja farkkujen alla silloin kun ei ilmankaan tarkene. Sukkahousut on ihonmyötäiset ja farkut liukuu niiden päällä mukavasti. Miesten pitkätkalsarit taas takertuu farkkuihin kiinni, ja ovat aina jotenkin ikävästi kurtussa. Kokomerkinnät sukkahousuissa ovat kyllä todellista arpapeliä. Joskus ostin isointa kokoa olevat puuvilla-sekotteiset sukkahousut, siinä toivossa että niiden pituus riittäisi minulle. Lopputulos oli se, että haaraosa pysähtyi n. 10 cm polven yläpuolelle, mutta leveyssuunnassa olisi tilaa ollut toinen mokoma jälkellä. Usein olen löytänyt sopiviakin sukkahousuja. Itsellä on yhdet sidosteen valmistamat villasekoite sukkahousut ja ne on aivan ihanat näin talvella saunan jälkeen saunatakin parina. Pehmoiset ja lämpöiset.

  VastaaPoista
 12. Anonyymi: Villasekoitteiset ovat kyllä parhaita! Ja olen samaa mieltä siitä, että kokomerkinnät ovat huonoja. Tuo on hyvä huomio, että sukkahousujen päällä farkut liukuvat paremmin.

  VastaaPoista
 13. Koomisena piirteenä sukkahousujen käytössä on se, että vaikka olen itse todennut ne mukavammaksi kuin puuvillakalsari, silti tuntuu että tekee jotain sopimatonta kun käyttää sukkahousuja. Eihän niitä kukaan housujen alta nää, mutta kuitenkin jatkuvasti varoo, ettei lahje nouse liian ylös tai ettei kumarru siten, että sukkahousujen yläosa näkyisi. Sukkahousut miehellä on kuitenkin melkoinen tabu ja vitsien aihe.

  VastaaPoista
 14. Niin se varmasti on, että asiaa ihmeteltäisiin. Mutta onhan se nyt aika rajoittunutta, eikö?

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.