perjantai 21. helmikuuta 2014

Jonottamisesta

ja väleistä

Minua on tänään mietityttänyt jonottaminen.  

Bussijonossa Elielinaukiolla ihmiset pitävät pitkät välit toisiinsa ja tukkivat kulkuväylät. Kun bussi kaartaa pysäkille, jono lyhenee puolella ihmisten lähentyessä toisiaan. Kaupan kassajonoissa on toisin. Siellä ollaan lähellä. Jos vaikka vaihtaa painoa jalalta toiselle tai muuten vaan liikahtaa, takanaolija on tulossa päälle. Tai ainakin tönii kärryllään. Miksi bussia jonotetaan kaukana toisistaan ja kassalla ihan kiinni iholla? 


Naukulassakin on joskus jonotettu.


Korkeasaaren bloggariretkelle 10. toukokuuta on tällä hetkellä 11 tulijaa. Saa nähdä miten me jonotamme lippukassalla. Mikäli haluat liittyä joukkoon mukavaan, laita viestiä Naukulankerho(ät)gmail.com tai kommentoi tätä postausta: http://muistojenikirja.blogspot.fi/2014/02/bloggariretki.html

11 kommenttia:

  1. Tjaa-a. Ruokakaupoissa ollaan minusta aika röyhkeitä, hermot riekaleina ja muutenkin käyttäydytään niin kuin olisi sota juuri syttymässä ja oman perheen selviäminen riippuisi siitä, miten montaa kanssaeläjää ehtii tuuppia. Tämä pätee ehkä vain pääkaupunkiseudulla, tosin? Ainakin Nauvon kaupassa on leppoisa, suorastaan unelias tunnelma. Paitsi heinäkuussa, jolloin sen valtaavat pääkaupunkiseutulaiset ;-)
    Pitäisiköhän pistää pystyyn "kaupassa ihmisiksi" -kampanja? Tämä oli hyvä kirjoitus, pistää miettimään.

    VastaaPoista
  2. Mehän emme jonota :D
    Mä luulen, että me ollaan yks naurava joukko toistemme kyljessä kiinni....

    VastaaPoista
  3. Eikös jossain ole joskus ollut juttua, että suomalaiset ovat niin tottuneita jonottamaan, pysytään rauhallisina ja tyytyväisinä jonossa kuin jonossa? Kyllähän aina välillä jollaoin hermot kärvähtää, viimeksi laivalla eräs nainen buffeen jonossa menetti hermonsa niin totaalisesti että ei auttanut muu kuin henkilökunnan pistää rautoihin ja viedä putkaan. Saattoi osa syynä olla myös nautitut juomat...luulisin.

    VastaaPoista
  4. Mukava kun sait retken järjestymään. Harmi kun en pääse mukaan,muttaensi kerralla sitten. Kuten kerroin olensilloin Ranskanmaallla Äitimuorin kanssa.

    VastaaPoista
  5. Hauskassa seurassa jonottaminenkin on kivaa. Suomi on niin vähäkansainen maa, ettei jonotuskulttuuri ole päässyt kehittymään. Eihän siitä ole kauaakaan kun joku lähti kirveen kanssa tapaamaan tunkeilijaa kun virta toi lastun tullessaan.

    VastaaPoista
  6. Teillä onkin jonotettu siististi!

    Mä en kyllä kauheesti jaksa jonottamista. Varsinkaan baariin en jonota ikinä as in koskaan. Ruokakaupassa jos ei itellä ole kiire, niin hermo kestää jopa jonkun tupeksintaa, mutta auta armias jos on kiire, niin mieluummin jätän kamat siihen kun katon jonkun pennien laskemista.

    Mutta joo, kiinnostavaa tuo miksi välit pysäkillä mutta kaupassa ei! Ehkä jono mielletään paremmin jonoksi kaupassa? Koska mitä oon kattonut tuolla työpaikan pysäkillä, niin siellä tavallaan niinku muodostuu se tulojärjestys, mutta ei kukaan repee jos joku uupailee jonnekin keskelle "väärään kohtaan". Koitapa kassajonossa niin jo tiedät yrittäneesi!

    VastaaPoista
  7. Kaupassa liian tiivis jono on kiusallinen erityisesti siinä vaiheessa, kun yrität kenenkään huomaamatta näppäillä tunnuslukusi maksupäätteeseen.
    Työkaverini keksi tuohon tilanteeseen varsin oivan keinon; jos joku tuppaa liian lähelle juuri silloin kun aiot maksaa ostoksesi kortilla, niin kysy siltä tunkeilijalta, että haluatko maksaa minunkin ostokset (vaimiksitungetsiihen)?

    VastaaPoista
  8. Hihittelen tässä AnnaS:n kommentille... ;) (Minä peitän tunnuslukua näppäilevän käteni lompakolla, sitten näppäilen peukalolla kämmenen alla. Sitten teen vielä pari salahuitaisua mahdollisia koodin kerääjiä varten, sitten vasta näppäilen koodini. Jos siitä joku saa sen selville, niin annan kunniaa ja melkein suosiolla vähäiset rahanikin...)

    Mutta asiaa, miksiköhän näin on? Meidän pienellä kylällä keskustan bussipysäkki on pieni paikka, jossa tuo väljä jonottaminen häiritsee minua. Kun vielä jouduin kulkemaan enemmän bussilla, tuntui väärältä mennä väljään paikkaan jonossa, mutta muutoin joutui seisomaan tiellä ja se on väärin. Sitten päästelin ennen minua tulleet henkilöt bussiin ja joskus jäin vallan viimeiseksi, kun väki päätteli että haluan antaa kaikile paikkani jonossa. Joskus taas pidin pääni ja menin siinä järjestyksessä mihin olin mennyt seisomaan, mutta sekään ei tuntunut kivalta.

    VastaaPoista
  9. Kaupassa ollaan lähekkäin, koska halutaan kurkia mitä muut ostavat ;-)

    Kiva, että meitä on aika monta lähdössä retkelle Korkeasaareen! Tulee tosi mielenkiintoinen retki!

    VastaaPoista
  10. Saila: Kaupassa ihmisiksi -kampanja olisi hyvä! Kannatan.

    Pepi: Epäilemättä naurua tulee riittämään!

    Päivi: Voi ei. Putkaan buffetjonosta. Se olisi kyllä pohjanoteeraus!

    Zepa: Mua ei jonottaminen haittaa, siinä suhteessa olen aika kärsivällinen! Ehkä tyypillinen suomalainen siis.

    AnnaS: Työkaverisi vinkki täytyy laittaa korvan taa. Sille on varmasti käyttöä!

    Elina: Hyvä onkin syöttää tunnusluku salassa! Minä olen opetellut tekemään sen useammalla sormella. En tiedä hämäisikö ketään!

    Snabelbacka: Ahaa! Siitäkö se johtuu?

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.