lauantai 8. maaliskuuta 2014

Eilinen

siivousta ja valokuvia

Kävin vanhemmillani, join kahvit ja söin laskiaispullan mantelimassalla. Tunnustaudun tässä kohdin hillon ystäväksi. Vaikka voisin syödä manteleita kourakaupalla sellaisenaan, ei mantelimassa ole minua varten. Hoidin isäni jalat, pesin keittiön ikkunan, kaappien ovia ja keittiön koriste-esineitä. Vaihdoin ikkunaan keltaiset kesäverhot. Keväämmällä maalaan keittiön.

Kahvin ja muiden puuhien jälkeen katsoin valokuvia äitini 50-vuotispäivältä. Äitini näytti tosi nuorelta. Näyttää mielestäni vieläkin, vaikka toukokuussa on tulossa 75-vuotispäivät. Niitä ei juhlita, lähtevät kuulemma karkuun. Epäilen, että karkumatka ei vie kauas.

Tehtiin pieni pihakierros ja katsottiin mitä on jo tulossa. Hämmästeltiin pihan mäntyjä ja puhuttiin niiden leikkauttamisesta. Hyvä päivä.Hyvää naistenpäivää kaikille.

Lukuvuorossa: Ishiguro Kazuo, Pitkän päivän ilta, Tammi keltainen kirjasto 1990, omasta kirjastosta, ostos kirpputorilta. 

11 kommenttia:

 1. Varsinainen tehopäivä, toit paljon iloa vanhemmillesi. Pihakierrokset ovat nyt nautinnollisia, kasvun voima elvyttää talviunilta heräävää.

  VastaaPoista
 2. Itsekin juuri suunnittelin että viikon päästä lauantaina menen vanhempiani tervehtimään, siellä on varmasti myös pihalla jo paljon katseltavaa.

  Aurinkoista naistenpäivää myös sinulle ja Helmille ♥

  VastaaPoista
 3. Olen aivan samaa mieltä, että manteleita voi syödä kourakaupalla, mutta mantelimassa ei_ole_syötäväksi tarkoitettu ;)

  Kaihoilla ajattelen aikoja jolloin kävin mummulla ja pappalla juttelemassa, auttamassa erinäisissä kotihommissa ja sitten katseltiin valokuvia ja muisteltiin ♥. Toisaalta tulee huono omatunto, kun isän luona ei tule paljoakaan käytyä, huoh.

  VastaaPoista
 4. Ihana päivä !
  Mummon karkuretki mahtanee päätyä Helmin luokse...
  Ihanaa naistenpäivää Mamma N ja Helmi !

  VastaaPoista
 5. Olet ihana tehopakkaus, vanhempasi ovat varmaan tosi iloisia kun käyt! Hieno pihakuva, hyasintteja näyttäisi olevan :-)

  VastaaPoista
 6. Mantelimassapullassa on se taika, että jos se massa lätkäistään kiekkona sinne sisään (kuten 99% tapauksista), se ei vaan toimi. Massa pitää sutata pullasta otettujen murujen kanssa yhteen, sit laitetaan sekoitus takas pullaan, ja kermavaahtoa. JOPA TOIMII. Mutta olen saanut tällaisen pullan siis kerran (1) muiden kuin itteni tekemänä.

  VastaaPoista
 7. Oikein hyvää naistenpäivää myös sinulle!

  VastaaPoista
 8. Onnistunut päivä siis :)
  Hyvää Naistenpäivää!

  VastaaPoista
 9. Cheri: Joka kevät sitä ihmettelee luonnon voimaa! Ja jos nämä kelit jatkuvat, niin kohta kaikki kasvaa kohisten.

  Päivi: Sinua onkin siellä varmaan hemmoteltu naistenpäivänä! Into ja Nemo nyt ainakin :)

  AnnaS: Mikäköhän siinä oikein on? Sen mantelimassan kanssa? Mukava tietää, että muilla on samoja aatoksia asiasta.

  Leenajapojat: Voi hyvin olla!

  Saila: Varmasti jouluhyasinttejakin on tuohon aikanaan kaivettu. Siihen tulee myös kevään ensimmäiset narsissit ja krookukset.

  Zepa: Ahaa! Tuotahan täytyy kokeilla.

  Kiki: Sinne myös! Ja mukavaa sunnuntaita.

  Milla: Oikein onnistunut! Mukavaa sunnuntaita sinulle.

  VastaaPoista
 10. Kiva, että kävit vanhempiasi tervehtimässä ja auttamassa. Olet hyvä tytär :-) Pihatöihin pääsisi jo täällä Turussakin, mutta taidan vielä laiskotella. Tulppaanit puskevat meilläkin jo esiin, on tämä hurja kevät!

  VastaaPoista
 11. Snabelbacka: Tämä on ihana kevät! Harvinainen ja ihana.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.