sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Pariisi

Vuonna 2000

Vuonna 2000 pääsin ensimmäisen kerran Pariisiin. Sanomattakin oli selvää, että minun oli päästävä myös Eiffel-torniin. Eiffel-torniin oli hotellistani kävelymatka ja jonotusaika torniin oli onnekseni kohtuullinen. Eiffelin hissi on ainoa paikka missä koskaan olen tuntenut jonkinlaista korkeanpaikan kammoa, tornin ylätasanteella sitä tunnetta ei enää ollut.Pariisi on ihana kaupunki. Harmi etten ole koskaan ryhtynyt opiskelemaan ranskaa. Vaikka eihän se myöhäistä ole vieläkään.

Lukuvuorossa: James Janice Testamentti, WSOY, 1976, omasta kirjastosta. 

13 kommenttia:

 1. Ihana postaus :)
  Tässä kuussa samaan paikkaan... On siis tosi kiva fiilistellä muiden matkakertomuksilla.

  VastaaPoista
 2. En ole käynyt Pariisissa, vielä, ja ranskaa olen opiskellut lukion kolmen vuoden verran. Pariisin kevät olisi varmaan kaunis ♥

  VastaaPoista
 3. Ai kauheeta....mulla tulee 43 vuotta siitä kun olen käynyt Pariisissa! Ja Eiffelissä - Näsinneula oli muuten just valmistunut, enkä meinannut suostua menemään sinnekään, hiippailin pitkin seinänvierustoja lopulta :D
  eiffeltorniin jäi se pahin korkeanpaikankammo! Mentiin tarpeeksi korkealle!
  (Emmää siis vanha ole.... :D )

  Huoh....systeri ja kummipoika aina kehuu Pariisia, putäis vissiin joskus....kun malttais!

  VastaaPoista
 4. Ensimmäisen yöni Pariisissa vietin putkassa. Olin hyvin nuori, en edes täysikäinen ja saavuin yöllä junalla kaupunkiin. En löytänyt majapaikkaa, kävin poliisin kanssa juttusille (en tehnyt mitään rikollista) ja hän kutsui minut säälistä poliisiasemalle kahville. Jäin sitten sinne yöksi :) oli ihan turvallinen paikka. Muutaman kerran olen käynyt aikuisenakin tuossa ihanassa kaupungissa.

  VastaaPoista
 5. Milla: Oi - keväinen Pariisi! Tosi hienoa.

  Päivi: Pariisi on käymisen arvoinen!

  Pepi: Pariisi on hieno. Tykkään kovasti! Ja voihan siellä Eiffelin juurellakin vain käväistä. On vaikuttava siitäkin kulmasta!

  Cheri: Hauskaa! Aika harvalla varmasti on tuollaista putka-Pariisi kokemusta, ainakaan ilman mitään laitonta.

  VastaaPoista
 6. Pariisi on hieno paikka! Kivat kuvakulmat Eiffelistä. Kävitkö Montmartren alueella?

  VastaaPoista
 7. Pari kertaa olen Pariisissa käynyt, mutta enhän mä Eiffeliin ylös uskaltautunut lainkaan. Heti olisin valmis lähtemään uudestaan tuohon rakkauden kaupunkiin!

  VastaaPoista
 8. Liikuttavan yksimielisiä kommentteja, mutta Pariisihan on todella ♥! Siitäkin huolimatta, että jonotimme Eiffeliin 4 tuntia. Pakko oli jonottaa, kun ei tiennyt, pääseekö Pariisiin toista kertaa. Eikä tiedä vieläkään :)

  VastaaPoista
 9. Mahtavat kuvat. Tuo toinen Eiffeli on niin mukavan utuinen, että onko totta ollankaan vai vaan satua =)
  Romantiikkaa löytyy näistä kuvista rutkasti!

  VastaaPoista
 10. Myrsky ja Minna: Pikaisesti, liian pikaisesti! Sinne(kin) pitäisi päästä uudelleen.

  Snabelbacka: Ihana kaupunki!

  Pirkko: En yhtään ihmettele! Minäkin haluaisin.

  Mama: Minulla kävi tuolloin kyllä tuuri! Olen kuullut näistä pitkistä jonotusajoista.

  Me Like: Taisin olla romanttisella tuulella tai vaihtoehtoisesti Pariisi oli hieman utuinen ;)

  VastaaPoista
 11. Mä kävin aikanaan Lontoossa au pairina ollessani vkloppureissulla Pariisissa. Vihasin koko kaupunkia, ihmiset oli niin tylyjä ja koko kaupunki jotenkin harmaa. Kiireen takia en kerennyt (+ karsea jono) Eiffeliinkään, juurella kyllä kävin.

  Vaan onpas hauska kilometriluku! Suomen itsenäisyysvuosi. :) Ja kyllä mä varmaan vielä joskus annan sille Pariisille toisen mahdollisuuden, kunhan ensin saa koluttua vähän muitakin paikkoja. ;D

  VastaaPoista
 12. Sea: Jostain syystä minua ei lainkaan haitannut tylyys, olin sitten tyly takaisin :) Hyvä huomio kilometreistä! Olit ensimmäinen kommnetoija kun siitä mainitsi.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.