maanantai 25. elokuuta 2014

Lukuvuorossa

Lukuvuorossa

Kyllä täällä vielä luetaankin. Joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Joskus sivu tai kaksi, joskus enemmän. 

Työnalla ovat tällä hetkellä Siri Hustvedtin Kaikki mitä rakastin (Otava 2007) sekä Tuula Karjalaisen Tove Jansson Tee työtä ja rakasta (tammi 2013). Molemmat omasta kirjastosta. 

Siri Hustvedtin kirjan kanssa minulla oli alussa vaikeaa, mutta kun ensimmäiset sata sivua olivat takana, lukeminen helpottui. Jostain syystä minua häiritsi se, ettei kirjassa ole normaalia luku-jaottelua. Tapana kun on ollut lukea illalla aina vähintään yksi luku loppuun ennen nukkumaanmenoa. Tämän kirjan kanssa olen joutunut muuttamaan tapojani. Ja se jos mikä on joskus vaikeaa.


Tove Janssonin elämänkerran kanssa tätä ongelmaa ei ole ollut. Mielestäni oikein hyvin tehty kirja.

11 kommenttia:

 1. Toven sain juuri luettua ja kiikutin sunnuntaina tyttärelleni luettavaksi. Toven elämäkerta on mielenkiintoinen. Sirin kanssa kävi samoin kuin sinulla ja päätin, että saa jäädä ainoaksi hänen kirjoittamakseen. Vein sen kirjaston kirjojen vaihtopöytään saamaan uuden kodin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt Siriä on luettuna ko kirjan kaksi kirjaa, eli yli puolen välin ollaan! Hidasta on. Vaikka tarina periaatteessa kiinnostaa, joku tökkii.

   Poista
 2. Tuula Karjalaisen kirja taitaa olla ensimmäinen suomalainen elämäkerta Tove Janssonista. Minusta se on myös erittäin mielenkiintoinen ja ymmärtävästi kirjoitettu teos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mielenkiintoinen kyllä! Sitä lukee mielellään.

   Poista
 3. Minullakin tökki juuri tuo Hustvedt. Mutta sain sen luettua. Tänä vuonna ilmestyneen Säihkyvän maailman jätin sitten kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi Siri kirjahyllyssä vielä odottaa, saa nähdä miten sen kanssa käy. On Vapiseva nainen (vai mikä sen nimi nyt onkaan)

   Poista
 4. Karjalaisen kirja on todella upea kokonaisuus. Jäin siitä ihan Tove-pilveen :)

  VastaaPoista
 5. Ärsyttää kirjat joissa ei ole lukuja vaan yhtä pötköä koko kirja! Myös superpitkät luvut on toinen vähän ärsyttävä. Minullakin on nimittäin tapana lukea vähintään yksi luku iltaisin sängyssä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeellistä miten kirjan layout (vai miksi sitä nyt kutsuisi) voi vaikuttaa. En myöskään pidä, jos sivut ovat yhtä pötköä. Haluan kappaleita ja lukuja!

   Poista
  2. Jo koulussa opetetaan tekemään kappaleita aineisiin ja esseisiin. Se rytmittää lukemista, selkeyttää tekstiä ja tekee lukemisesta ylipäätään mielekkäämpää. Joiltain kirjailijoilta se on vain unohtunut. :P

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.