tiistai 5. elokuuta 2014

Ruusuja

taas ruusuja

Sulo-kissani syntymäkodin Tellis-mamma toi minulle elämäni ensimmäisen äitienpäiväruusun ensimmäisellä Naukulan vierailullaan. Nyt ruusu kukkii taas.


Samalla vierailulla sain Paulalta muistoruusun Helmi-kissalle. Sekin on taas kukassa. Tällä kerralla kukat ovat lähes valkoiset, edellinen kukinta oli enemmän punasävyinen.


Molemmat ruusut ovat vielä ruukuissa. Talveksi täytyy ehkä keksiä toinen ratkaisu. Yksi vaihtoehto on ruukun vuoraaminen styroksilla. Olen kuullut, että eristäisi riittävästi pakkasella. Toinen vaihtoehto on, että ottaisin molemmat ruukut sisään, mutta pelkään, että niille käy kuin edelliskesän pelakuille. Onneksi on vielä aikaa miettiä miten näiden kanssa toimin. Olisi mukava saada nämä säilymään.

6 kommenttia:

 1. Jos tilaa löytyy voi ruusut kaivaa maahan, vaikka ruukkuineen. Mutta kyllä ruukun vuoraaminenkin suojaa hyvin pakkaselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilan kanssa on vähän hankalampaa! Täytyy yrittää vuorata, jos ei pelkkää ruusua kaiva maahan.

   Poista
 2. Hauskaa, että ruususet taas kukkivat. Ihme kun on ollut niin kuivaa ja kuumaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusut ovatkin ainoita, joita kastelen! Ruukussa kun ovat.

   Poista
 3. Luulen, että ruusut saa paremmin menestymään siirrosta huolimatta. Mulla on pelargonioitten kans just sellainen kokemus, että ulkona eläneet kuolee sisälle siirtyessään...

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.