perjantai 12. joulukuuta 2014

Siivousta ja pyykkäystä

Kotipäivä

Illalla luin myöhään lukuvuorossa olevaa kirjaa. Sen yli 800 sivuinen koko asettaa hieman rajoituksia lukemiselle. Viimeiset parisataa sivua menossa, seuraavaksi valitsen jotain kevyempää. Enkä nyt puhu kirjan sisällöstä. Aamulla heräsin lyhyiden yöunien jälkeen jo seitsemältä. Jatkoin lukemista tunnin, kunnes tuli taas uni silmään. 

Herättyäni lopullisesti tähän harmaaseen joulukuun päivään, ryhdyin siivoamaan. Tavarat ylös lattioilta ja imuri hurisemaan. Sitten pesin kylpyhuoneen lattian ja pyyhin pölyjä. Pesukonekin hurahti päälle. Toista koneellista en voinut pestä, koska Sulo-kissa marssi päiväunilleen saunaan heti ensimmäisen koneellisen valmistuttua. Vielä on astianpesukone tyhjentämättä, sillä ryhdyin katsomaan viikon aikana tullutta postikasaa. Aika paljon mainoksia tulee ilmaisjakelulehden välissä. 

Aamiaisen nautin puoli kahdelta. Vatsa oli kurissut nälkäänsä jo ainakin yhdestätoista lähtien. En vaan malttanut pysähtyä. Eilen kommentoin ystäväni blogissa, etten ole koskaan tehnyt uuniriisipuuroa koska tykkään seistä kattilan vieressä hämmentämässä. Tänään sitten tempaisin riisipuuron uuniin. Aika nopeasti muuttui mieli. 

Ensimmäiset joulukortit tulivat tänään. Ihanaa. 

Olen myös havainnut kuinka pölypallon väri on muuttunut kissan värin mukaan. Ennen oli sellaista cremenpunaista pölykoiraa, nyt tummempaa. Ei niin, että täällä nyt niin paljon sitä pölyä olisi ollut. 
Ei hullumpi päivä. 


12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin, niitäkään en ole kokeillut. Riisipuuro on kyllä mitä suurinta herkkua. Nam.

   Poista
 2. Tehopäivä. Silloin on taottava kun rauta on kuuma, tai siis siivottava kun inspiraatio iskee.

  VastaaPoista
 3. mun piti myös siivota tänään...heräsin ajoissa, mutta keksin kaikkea muuta kivaa :)

  VastaaPoista
 4. Hmm. Onnenpekka! "Mä joka päivä töitä teen...joka ainoa aamu kahdeksaksi meen.."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin mielelläni töihin menisin. Tosi mielelläni, mutta ehkä mieluiten yhdeksäksi.

   Poista
 5. Uunipuuro on meidän herkkua, sekä riisi- että ohrapuuro, mutta harvoin sitä tulen laittaneeksi. Mies syö joka aamu itse laittamansa kaurapuuron. Imurointia meidänkin huusholli kaipaisi aina välillä, mutta tämä emäntä vain kutoo sukkaa ja leikkii kissanpentujen kanssa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin! Minä jättäisin väliin jopa sukan kutomisen.

   Poista
 6. Mulleiskee inspis yleensä vain iltayöstä, aamulla olen pitkään ihan tehoton. Onnekas on Sulo, jos saa päättää pyykinpesuajatkin ;)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.