lauantai 12. joulukuuta 2015

Digikuvauksen alkeet

Yksi kurssipäivä takana

Olin tänään aikuisopiston järjestämällä valokuvauskurssilla Digikuvauksen alkeet. Valokuvauskurssia olen miettinyt jo vuosia. Nyt harmittaa miksi vasta nyt sain sen aikaiseksi.


Aamulla hieman laiskotti, enkä millään olisi jaksanut lähteä yhdeksäksi kurssille. Vaan ei harmittanut enää ensimmäisen tunnin jälkeen.


Nyt kun vielä muistaisi kaikki opit, niksit, harjoitukset ja omat oivallukset silloin kun kuvaa. Vaikka kyllä se varmasti niin on, että kun sen oppii, niin liikkeet siirtyvät lihasmuistiin samalla lailla kuin vaikka autolla ajo.


Harjoitus se on joka tekee mestarin. Vaikka joskus paperinenäliinäkin voi auttaa tunnelman luomisessa. Tänään käsittelimme: aukkoa, aikaa, ISO-lukua, tarkennusta, syvyysterävyyttä ja rekvisiitan käyttöä. Tarkoituksena oli tutustua omaan kameraan ja sen toimintoihin.  

7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kyllä! Vihdoinkin sain ilmoittauduttua kurssille, siitä se aina ennen on kiikastanut.

   Poista
 2. Voi miten kiva kurssi. Olen jo pitkään etsinyt vastaavaa löytämättä. Olen pikkutytöstä asti kulkenut kamera kaulassa, mutta opittavaa on vielä paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama minulla, kamera on rakkain esine ja kurssin jälkeen taidan rakastaa sitä entistäkin enemmän. Voin jopa harkita meneväni peruskurssille uudelleen.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Seuraavalle kurssillekin jo ilmoittauduttu. Kun saa pään irti, niin sitten ryhtyy vyyhti purkautumaan. Kiitos vaan sullekin patistuksesta!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.