lauantai 26. maaliskuuta 2016

Keitin sopan

Bataattikeitto

Sain taannoin ystävilläni erinomaista bataattikeittoa. Ehkä parasta mitä olen ikinä maistanut. Eiliselle oli siis kovat odotukset. Mutta minäpä en sitten noudattanutkaan reseptiä. Laitoin mukaan yhden perunan ja yhden porkkanan.


Ja miltä maistui keitto? Raa'alta perunalta. Vaikka kasvikset olivat paahtumassa uunissa tunnin ennen niiden soseuttamista. Sauvasekotinkaan ei oikein näissä kohdin toimi. Olisi pitänyt ottaa esille järeämmät vehkeet. Mikään ei nimittäin ole parempaa kuin samettinen sosekeitto. Pitää ilmeisesti yrittää uudemman kerran, pitäytyä reseptissä ja soseuttaa enemmän.

12 kommenttia:

 1. Höh! Voi mikä pettymys. Luulisi, ettei peruna keittoa voi pilata. Ehkä se olisi pitänyt keittää. Mulla kyllä uunijuureksiin menee paljon yli tunti uunissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano. Ohjeessa piti kyllä laittaa uunissa ja puolta vähemmän aikaa kuin minä laitoin :(

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Aito ja alkuperäinen Yhteishyvä-lehdessä.

   Poista
  2. Ai missä numerossa? Meille ei ole tainnut tulla paperilehteä sitten tammi-helmikuun vaihteen (eivät jaa joka kuukausi).

   Poista
  3. Helmikuu 2016 lukee ruokaosion kannessa, resepti on paahdetuista kasviksista.

   Poista
 3. Bataattikeitto on kyllä hyvää. Minä aina keitän sosekeiton ainekset pienessä vesitilkassa ja soseutan ne kattilassa. Epäonni taitaa johtua siitä, että ainekset jäivät vähän raaoiksi.

  VastaaPoista
 4. Ei kun otat uudelleen,peruna, porkkana ja bataatti sopivat hyvin yhteen. Kuori, palastele ja keitä. Soseuta ja mausta, tässä raamit ja varmasti onnistut.
  Yrittänyttä ei laiteta......kokeile pian uudestaan.

  VastaaPoista
 5. Ainekset minustakin kuulostavat ja näyttävät erinomaisilta. Vaikea ymmärtää, ettei ollut herkullista. (Paitsi jos jäi raa'aksi.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian raakaa, eikä yhtään niin samettista kuin ystävälläni tai sitten siellä teillä.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.