torstai 3. maaliskuuta 2016

Voiko olla onnellinen?

Voiko?

Tili tuli ja se todellakin meni. Talouden saattaminen tasapainoon työttömyysjakson jälkeen todellakin ottaa aikansa. Töissä on kiire ja asiat eivät aina mene niinkuin toivoisi. Olen rapakunnossa ja ylipainoinen. Mitään ei ehdi kunnolla. Viime päivien tekemiset ovat tuoneet ikävähköä palautetta. Ystävällä on huolia ja murheita, enemmän kuin pitäisi. Toinen kamppailee toistenlaisten asioiden parissa. Tunnen riittämättömuuttä kun en pysty auttamaan. Minulla on huoli vanhemmistani ja heidän jaksamisestaan. Ja kaikesta huolimatta...sisälläni läikähtelee onnen tunne ja ilo.


Välillä mietin saisiko sellaista ihanaa läikähtelevään onnen tunnetta edes tuntea? Kun asiat ovat niin kuin ovat. Vai sekö se on mikä minut käynnissä pitää? Kissoilleni olen sanonut tänään ääneen: Me olemme onnellinen perhe.

36 kommenttia:

 1. Ihan hyvällä omallatunnolla voit tuntea itsesi onnelliseksi. Ei auta ketään, jos ryvet murheen syövereissä, päinvastoin. Tuttu tilanne minullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin, jos tuntee olevansa onnellinen, niin se ei ole keneltäkään pois!

   Poista
 2. Elämä on onnea ja murhetta - vuoronperään, samanaikaisesti, lomittain. Onnellinen on se joka osaa nähdä pienet onnenmuruset murheen keskellä. Joten ole vaan onnellinen, sillä annat voimaa ympärillesikin.

  VastaaPoista
 3. Elämä on paljon parempaa kun näkee sen mikä on hyvin, eikä anna valtaa sille mikä ei ole niin hyvin (ei siis välttämättä edes huonosti) :D
  Onnellinen perhe on hyvä pohja ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnellinen perhe, minä ja kaksi kissaa :) Ja onnellisia ollaan!

   Poista
 4. Sinulle toivon; tyyneyttä hyväksyä asiat, joita ei voi muuttaa, rohkeutta muuttaa mitä voi ja viisautta erottaa nämä toìsistaan. Asia kerrallaan työstettäväksi, tapahtuu se sitten ajatuksen tai teon tasolla.Tätä toistan nyt mantrana itsekin. Kiitos tuntemustesi jakamisesta ♡ Hali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murheidenkin keskellä saa tuntea onnen ja ilon tunteita.

   Poista
  2. Kyllä minulla on kuitenkin ilo päällimmäisenä tunteena, ilo ja onnellisuus, vaikka kaikkea on elämä eteen heittänyt. Niin minulla kuin muillakin. Halaus myös sinne!

   Poista
 5. MammaN, ehdottomasti saat ja pitääkin olla onnellinen, jokaisesta onnenmurusesta. Tuttu tunne, tuo riittämättömyys, mutta koko maailmaa emme voi pelastaa... Tsempit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voida ei, mutta yrittäminen kannattaa. Mielestäni kaikkien pitäisi yrittää sitä, omien voimiensa puitteissa.

   Poista
 6. Ole huoletta onnellinen, täällä yksi joka myös ei saa mitään aikaan, tylsistyttää, riittämätön, väsynyt ja lihava. Mut silti, ollaan onnellisia niistä pienistä ihanista asioista, joita meillä on. Ne pitää vaan murheen tultua jaksaa kaivaa esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet onnen hetket ja tuojat ovatkin niitä parhaita. Jos iso onni kohtaa, ei sitä tahdo edes ymmärtää.

   Poista
 7. Elämä on siitä hassua, että samaan aikaan voi tuntea sekä suurta iloa että suurta surua. Jokaisesta, pienemmästäkin ilon aiheesta kannattaa ottaa tiukasti kiinni -ja nauttia.

  VastaaPoista
 8. Siitä on hyvä ponnistaa, onnellisesta perheestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta, tämän perheen onnellisuuden voin varmistaa vain itseltäni :)

   Poista
 9. Kaikenlaisista ilon aiheista saa olla onnellinen sekä kissoista! :) Tsemppiä ja voimia!

  VastaaPoista
 10. Sinulla on syytä olla onnellinen myös siitä, että huolista ja murheista huolimatta löydän onnea ja iloa elämääsi. Se on ikään kuin onnen kierre :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, jostain syystä huolet ja murheet eivät tunnu suurilta. Onnellisena on hyvä olla.

   Poista
 11. Sen tässä oppii että huonot päivät menevät ohi. Nurkan takana on monta valoisaa ja onnellista ja huikeaa päivää jonossa. Rakas perhe ja hyrräävät lemmikit, hyvät ystävät ja kivat kaverit ovat kanssasi. Tarvitset halit ja möyhyt ja puskut ja nuolut <3 Kesä on tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valo, kesä, nurmikko ja aurinko! Aah, ihanaa. Möyhyt teillekin!

   Poista
 12. Eipä ne murheet ja huolet siitä parane, vaikka murjottaisit ja olisit onneton. Sitä vastoin olemalla onnellinen ne voivat parantuakin! Onnellisuudella on sellainen taipumus, että se voi muuttaa mustankin valkoiseksi.

  Onnea onnelliselle perheelle ja niille ystäville myös, joilla on ongelmia ja huolia! Toivottavasti huolet helpottavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan minimimäärä huolia ja murheita kaikille! Väistämättä niitä aina on, mutta jos vain vähän?

   Poista
 13. Hei, pitkästä aikaa. Ja kyllä, saat tuntea onnea ja iloa. Se ei ole muilta pois. Eikö olekin ihana tunne, tuo sydämessä läikähtävä ilo? Pieni onnen hetki. Silloin tuntee elävänsä enemmän kuin koskaan. Hyvää kevättä Sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :) Ilo on ihan parasta ja sen läikehtiminen saa hymyn huulille. Hyvää kevättä myös sinulle!

   Poista
 14. Olet onnesi ansainnut, joten saat nauttia siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vain on hassua mistä se kumpuaa, toisinkin kun voisi olla. Onneksi ilo voittaa!

   Poista
 15. Hieno postaus. Voi ja saa ja pitää, jos kerran on. Läikähtelevä onnen tunne on parasta lääkettä ja eliksiiriä, mitä mistään voit saada. Nauti kiitollisena täysin kulauksin.

  VastaaPoista
 16. Kaikesta onnellisuudesta ja tyytyväisyydestä mitä kohdalle osuu, on hyvä pitää kiinni. Ja huonompina hetkinä muistaa, että kaikki huono menee ajastaan pois.

  VastaaPoista
 17. Minusta ihmisen velvollisuus on olla onnellinen :)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.