maanantai 30. toukokuuta 2016

Älkää nyt ymmärtäkö väärin

Tule jo sade

Älkää nyt ymmärtäkö väärin. Minä pidän keväästä. Pidän siitä kun luonto herää, linnut aloittavat aamunsa aikaisin karjumalla, ei kun siis laulamalla. Pidän valoisista aamuista ja valoisista illoista. Nukun verhot auki. Nautin auringon ja valon tanssista tuoreilla vihreillä lehdillä. Pidän siitä, kun pärjää paljain säärin ja siitä kun huomaa tuulen olevan kesäisen lempeä.

Mutta mutta...
Kun kaikki on keltaisen tahman alla. Se kutittaa, se yskittää, se menee henkeen ja ihan joka paikkaan. Että jos nyt kuitenkin olisi jotenkin neuvoteltavissa, että tulisi se puhdistava sade myös näille nurkin?

10 kommenttia:

 1. Joo sais tulla vähän tännekin. Vaikka jonakin yönä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi yönä voisi taas tulla. Pidetään sille peukkuja. Jos ei yhtään sada, niin tuntuu syksykin aina silloin tulevan nopeammin.

   Poista
 2. Ei mene tasan. Koskella satoi meistä muutaman kilometrin päästä viime viikolla niin rankasti, että sade vei pikkutieltä mukanaan sillan ja kaiteen ja katkaisi koko tien. Ja täällä Koskellakin sademäärät vaihtelivat kovin. Meidän kohdalla oli vain maltillinen rankkasade. Soisin kyllä jo sinne pääkaupuniiseudullekin kunnon sateen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. Siellä on todella tullut vettä. Tähänkin asiaan sopii kyllä sanonta: kohtuus kaikessa

   Poista
 3. Sadetta, koska iitos! Tänään on meillä päin näkynyt "savupilviä" mutta lähempi tarkasteluni selvitti että ne ovatkin männyn siitepölypilviä. Ja sitä on sitten joka paikassa. Pese siinä nyt sitte pyykkejä tai mattoja ulos kuivumaan; kuivuu kyllä mutta.. ;)

  VastaaPoista
 4. Juu, koivu lopetti mutta mänty aloitti. Kasteluletkun kanssa on sasnut putsata päivittäin kuistit ja terassit ja pöytäliinat ja kaiteet ja ja ja...ja juu, täällä satoi. Näkyi keltaisina rantuina joka paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi sataa kyllä niin, että niistä keltaisista rannuistakin pääsisi eroon.

   Poista
 5. Meillä satoi kunnolla ja siitepölyt huuhtoituivat pois, vesiastiat räystäiden alla olivat kuin kermaa. Onneksi olen parantunut koivuallergiasta, lieneekö siedätyksen tulosta. Mutta tiedän millaista sen kanssa on, koivukausi oli kaamea piina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnellinen olet, jos olet siedättynyt! Minun ei edes pitäisi olla koivuille ja muille allerginen, mutta silti meinasi henki loppua.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.