Tykkäsin
En ole kasvissyöjä, mutten ole lihan suurkuluttajakaan. Kylmiä nakkeja menee kyllä ja satunnaisesti teen jauhelihapastaa. En muista koska olisin ostanut kotiin kokolihaa, paitsi kissoille tietty porsaansydäntä sekä -kieltä. Jostain syystä en ollut koskaan kokeillut myöskään soijarouhetta.
Viikonloppuna kokeilin. Kuullotin punasipulia, kevätsipulia ja valkosipulin. Heitin joukkon yhden pieneksi pilkotun miedon punaisen chilin, kasvisrasva creme fraichen, ketsuppia, tomaattikastiketta, suolaa, pippuria, savustettua paprikajauhetta ja ehkä jotain muutakin.
Herkullista tuli ja maistui seuraavana päivänä vielä paremmalta. Ei jää viimeiseksi kerraksi kun tätä teen. Mausteet toki määrittyvät aina päivän mukaan. Välillä välimerellisiä mausteita, välillä erilaista kanelia, kurkumaa ja vaikka neilikkaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Red Nose Company: Aleksis Kivi
Kansallisteatterin suurella näyttämöllä Ensimmäinen Red Nose Companyn esitys (Ilmari Kianto: Punainen viiva), jota kävin katsomassa teki ...
-
Varpaat jäässä Auringon pilkahdukset tuovat lupauksen keväästä, mutta se on huijausta yhtä kaikki. Nyt on talvi, voiko sanoa, että jopa syd...
-
Kuvamuistoja Äiti sai marraskuussa diagnoosin: altzheimer. Se ei tullut yllätyksenä. Lääkitys tuntuu piristävän mieltä. Joulupöydässä eniten...
-
ja kesäloma Tämän kesän projekteja ovat olleet kissatarha ja parveke. Kissatarha toteutui jo alkukesästä ja eilen kohentui parveke. Aikamo...
Soija rules! Keran tein isälleni eikä hän edes huomannut, ettei ole jauhelihakastiketta ennen kuin sanoin.
VastaaPoistaYritän kurotella näppäimistölle Ransun takakoipien yli masuvilloja hipoen, iemanhaastavaa.
Niin, ja kun minä tätä kokkaustani maistelin mietin samalla miltä se jauheliha oikeastaan maistuu...
PoistaTätä pitää kokeilla, muut aineet herkullisia soijarouhetta en ole käyttänyt.
VastaaPoistaKannattaa kokeilla!
PoistaTäytyiskin tuoda mökille! En ole vuosikausiin käyttänyt, mistähän syystä?
VastaaPoistaKiitos muistutuksesta ☺
Joskus sitä vaan unhotaa jotain. Niin se vaan menee.
PoistaOon tosi huono laittamaan ruokaa, mutta soijarouhe on jepa! Heittelen sitä sellaisenaan joka paikkaan - puuroon, juggeriin, keittoihin, mihin vaan.
VastaaPoistaAi sellaisenaankin sitä voisi käyttää. Hmm...
PoistaKiitos vinkistä, aion kokeilla, aikomuksena ollut mutta nyt toteutan
VastaaPoistaOle hyvä, toivottavasti tykkäät!
PoistaPitääpä kokeilla soijarouhetta täälläkin. Ravintolapäivässä viime lauantaina söin seitanburgerin ja olipa hyvää!
VastaaPoista