lauantai 7. toukokuuta 2016

Polkupyöräostoksilla

Ystävien kanssa

Tiesin, että olisin polkupyöräostoksilla ihan yhtä pihalla kuin aikanaan auto-ostoksilla, onneksi ystäväni olivat lupautuneet mukaan matkaan. Vatsaani kipristeli, enkä muista mistä olisin ollut näin innoissani vähään aikaan.


Ajoimme Lauttasaareen asiantuntevaan kauppaan. Nuori myyjä kysyi pituuttani, katsoi pituudelleni sopivan rungon ja alkoi puhua ihan omituisia. Sanottuani etten ymmärrä, myyjä otti tilanteen haltuunsa sanomalla: "Okei, tää on tosi hyvä pyörä." Ja siitä se sitten lähti. Kävin koeajamassa kahta, päädyin kuvan pyörään ja kuinka ollakaan, se sopi syntymäpäivälahjakypärään kuin nappi silmään. Vaikka ei se oikeasti ostopäätökseen vaikuttanutkaan. Uskokaa vaan.


Yllätyksekseni sain pyörän vielä samana päivänä asennettuna takalokasuojalla, tarakalla, lukolla, omalla soittokellollani sekä kiinteillä mustekaloilla sekä matkamittarilla. Päiväkahvien ja kauppareissun jälkeen palasimme hakemaan pyörääni.  Koska matka pyöräliikkeestä kotiini olisi ollut minulle vielä turhan pitkä, päätyi pyörä auton kyytiin. Pinkki soittokello on hauska ja auttaa minua löytämään pyöräni muiden joukosta ja se oli taatusti hauskuuttanut myymälän henkilökuntaa.


Pyöränhakureissun jälkeen kevyt lounas kahdella grillimakkaralla ja kolmeen pekkaan jaetulla kuohuviinipullolla. Sitten olikin jo kiire polkaista kotiin. Ostoskeskuksen kautta, johon tilaamani kirja (Our Iceberg is melting) oli vihdoin tullut.Kerrassaan hieno päivä! Vaikka en montaakaan kilometriä ajanut, se tuntuu kyllä. Vaan huomenna on tavoite lähteä uudelleen matkaan. Edes hakemaan aamulla kioskilta paperihesari.

20 kommenttia:

 1. On tosi hieno! Mutta missä on kori kissoille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasapainon vuoksi hankin sellaiset kuljetuspussit, jotka kiinnitetään tarakan molemmin puolin ;)

   Poista
 2. onnea uudelle pyörälle! Sulla alkaa hienot pyöräilymaastot ihan kotiovelta, siitä vaan polkemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin alkaa. Yksi pieni lenkki tänään onkin jo tehty.

   Poista
 3. Toi kello on kyllä ihan(a) piste iin päälle 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin? Se on ystävieni tuliaislahja Amsterdamista.

   Poista
 4. Näillä keleillä pyöräily on yhtä juhlaa! Ihana pyörä ja kello ja palvelu ja kaikki!
  Tajusin juuri, että en ole ikinä ostanut pyörää myymälästä sen jälkeen, kun minulle lapsena sellainen ostettiin. Aikuispyörät olen kaikki ostanut käytettyinä, tuollainen asennuskustomointipalveluhan on mulle ihan uutta ja mainiota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä minäkään ole pyörää näin hankkinyt. Edellisen ostin marketista ja sitä edellisen joskus 30 vuotta sitten käytettynä. :)

   Poista
 5. onneksi olkoon! Nyt pitäis hänelle vielä miettii nimi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin pitäisi. Elämäni ensimmäinen auto oli Uno Koivu, nykyinen on Jari Mänty, joten...

   Poista
  2. Oho mitä nimiä :-D Mulle auto on nainen, kuten pyöräkin, johtunee ranskan kielestä, jossa molemmat on feminiinejä (La Bicyclette, eikö oo hauska sana!).
   Toi puu auton nimessä kuulostaa vähän pahaenteiseltä. Tulee mieleen, kun ajoin rattikelkalla päin mäntyä lapsena - auts.

   Poista
  3. No, Uno Koivu oli Fiat Uno joka Lauttasaaressa asuessani asui pihakoivun alla ja oli aina ihan koivunsiitepölyssä tai muussa. Nyt Yarikseni asustaa männyn alla...Tällä hetkelläkin on keltainen kuorrute.

   Poista
 6. Ihana tunne kun oikein vatsan pohjassa kipristelee. Silloin tapahtuu aina jotain mukavaa :)
  Onnea uudesta pyörästä. Paljon mukavia yhteisiä retkiä.
  Kello - ihan super hieno!

  Hyvää viikonlopun jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikonlopun jatkoa teillekin! Hyviä paineja ja kaikkea kivaa :)

   Poista
 7. Onnea pyörän omistajalle ja pyörälle! Kaiken lisäksi nyt on loistavat ajokelit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut nautinnollista ajaa ainakin kaksi ensimmäistä lenkkiä. Pikkasen tuntuu takapuolessa! Ei ole tottunut istumaan satulalla.

   Poista
 8. Upea bisyykkeli 🚲 Ehkä on paree reenata ennen kuin asentaa kissakorin. Sitten Sulo pääsee hieman pidemmälle lenkille. Onnea matkaan ❤️

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.