tiistai 15. marraskuuta 2016

Hämähäkki vessassa

ja minikirjasto

Jokin aika sitten näin sosiaalisessa mediassa hämähäkin kutovan verkkoa. Se oli taidokas esitys jota jaksoi katsoa vaikka kuinka pitkään. Hieman sen jälkeen kun olin esityksen nähnyt, näin pikkuvessani nurkassa pikkuruisen hämähäkin ja kutomansa verkon. Jätin sen siihen ja siinä se on vieläkin. Eihän sitä nyt voi toisen elämäntyötä tuhota?
Lisäksi sain kimmokkeen perustaa vessaan pienen kirjaston. Näin jossain kuvan kahdesta hyllystä, jotka oli laitettu pytyn taakse seinälle kirjoja varten. Minä tyydyin pienempään kirjastoon.

10 kommenttia:

 1. Niin, sitä ei yleensä tule ajatelleeksi, että hämähäkinverkko on pienelle hämähäkille varmasti työläs tehdä. Ja miltä itsestä tuntuisi, jos päiväkausia työskentelee jonkun asian eteen, ja joku tulisi ja rikkoisi sen? Epikset jaot on tässäkin, ainakin hämähäkkien kannalta. (Tosin minä kyllä vein pihalle yhden hämähäkin tässä taannoin. Mielellään tehtäisiin verkkoja muualle kuin meidän ruokakaappiin.)

  Pikkukirjasto vessassa! Ihana idea! Tuo on varmasti hauska kirja tuo Weird things customers say in bookshops ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SE on hauska kirja :D Suosittelen!

   Ruokakaapista minäkin olisin hämähäkin häätänyt.

   Poista
 2. Risto Rasa, apua, siitä on ikuisuus! Niitä runoja luettiin teininä, nyt on pakko googlata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, teininä minäkin Risto Rasaa aloitin. Pidän edelleen :)

   Poista
 3. Vessakirjasto! Iik, mainio idea.
  Niin, ja kai se on sinunkin etujesi mukaista, että joku pyydystää pikku öttiäiset verkkoonsa. En tajua ihmisiä, jotka poistavat hämähäkinseittejä huushollistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Jonkunhan se on täällä siivottava, vaikka sitten edes sen hämähäkin.

   Poista
 4. Minäkin tykkään hämähäkeistä ja yritän antaa taideteosten olla paikoissa, missä eivät häiritse. Olen jostakin lukenut, että ihmiskunnalla menisi huonosti ilman hämähäkkejä, ne ovat tärkeitä olentoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisista pienistä ja paksuista tykkään, lukit ovat minusta ikäviä.

   Poista
 5. Ehkä vähän kuin mehiläiset, pieniä ja huomaamattomia. Ne pistävät ja jotkut pelkäävät niitä, on ehkä syytäkin. Ja silti ne ovat ihmiskunnalle ja koko luonnolle ja sen kiertokululle tärkeitä. Yhden mehiläisen elämäntyö on 5 g = teelusikallinen hunajaa.

  Lapsuudenkodissani vessassa oli lehtihylly. Joskus sai vessaan jonottaa viiden hengen perheessä. Vessa on hyvä paikka mietiskellä ja lukea.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.