Ruokaohje
Eilen vietin aikaa ystävillä ja vein mukanani mustikkapiirakan jälkiruuaksi. Oli ensimmäinen laatuaan ja varsin maukas. Nam, nam. Ohje on Myllyn Parhaan ja ollut mm Anna-lehden päälle niitattuna nyt kesällä. Pohja on valmistaikina (pyöreä piirakkataikina, makea) ja täyte menee näin:
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
1 dl kevytkermavalmistetta
1/2 dl sokeria
1 muna
Sekoitetaan yhteen (ja minä lisäsin vielä 1 tl vanilijasokeria).
Sitten 5 dl marjoja olisi pitänyt lisätä vasta kun piirakka on ollut uunissa 20 - 30 min 200 asteessa, mutta minä heittelin mustikat mukaan jo uuniin. Lisukkeeksi oli vielä mansikoita.
Onnistunut! Tulinpa iloiseksi!
Muutenkin mustikka maistuu nyt erityisen hyvälle. Kaikessa muodossa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ennen talven tuloa
Eläinten hautausmaalla Olen tiennyt missä se on, mutta en ole koskaan siellä vieraillut. Tänään hain ystävän matkaan ja kävimme yhdessä, kol...
-
Varpaat jäässä Auringon pilkahdukset tuovat lupauksen keväästä, mutta se on huijausta yhtä kaikki. Nyt on talvi, voiko sanoa, että jopa syd...
-
Kuvamuistoja Äiti sai marraskuussa diagnoosin: altzheimer. Se ei tullut yllätyksenä. Lääkitys tuntuu piristävän mieltä. Joulupöydässä eniten...
-
ja kesäloma Tämän kesän projekteja ovat olleet kissatarha ja parveke. Kissatarha toteutui jo alkukesästä ja eilen kohentui parveke. Aikamo...
Onpa kaunis piirakka ja hyvän kuuloinen! Mustikkapiirakat ovat ihan parasta, heti kantarellipiirakoiden jälkeen.
VastaaPoistaKanttarellipiirakka! Sellainen täytyy muistaa tehdä. Nam.
VastaaPoistaKantarellipiirakkapostausta odotellessa voisit kirjoittaa rakkaasta romusta, sinulle on haaste Saaripalstalla!
VastaaPoistaHyvältä kuulostaa tuo ohje. Ja mukavalta vaikuttaa blogikin. Sait uuden lukijan:)
VastaaPoistaSaila: Kiitos haasteesta! Pistetään mietintään :) k
VastaaPoistaMyrsky: Oli hyvää! Kiitos vaan, toivottavasti miellyttää jatkossakin :)