lauantai 28. kesäkuuta 2014

Puutarhassa

kukkii

Kaaritolpan viereen hankittu kärhö on kuollut. Se joka puskee keskeltä kukkamaata on hengissä. Samoin se, joka kasvaa kissan ulkotarhassa. Kurjenmiekka kukkii iloisesti viime kesän tauon jälkeen. Pionit ovat vielä tiukalla nupulla, vaikka aikaisemmin ovat aina takuuvarmasti kukkineet juhannuksena. Särkynyt sydän kukkii edelleen. Valosarja on paikoillansa tänäkin kesänä, mitä sitä nyt turhaan enää pois ottaakaan.

Taidan hankkia myöhemmin uuden kärhön, mutta sen kaivan nyt paljon syvemmälle. Vika taisi olla siinä, että oli liian pinnassa.


Ja sitten sitä pitäisi vähän kitkeä ja karsia ja vaikka mitä. Mutta niihän sitä aina pitäisi jotain tehdä.


Lisäksi minuun on iskenyt akilleijakärpänen. Kuvan akilleija asustelee Vallilan Siirtolapuutarhassa.

12 kommenttia:

 1. Minullakin kuoli viime talvena kaksi jalokärhöä. Ne olisi varmaankin pitänyt talvisuojata kun ei ollut lunta.
  Onkohan tuo kaunotar kuvassa ollenkaan akileija? Niitä on kyllä niin tuhannen lajiketta, mutta tuo näyttää minusta isotähtiputkelta tai joltain muulta perennalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, tässä sitä nähtiin taas tämä minun tietotaitoni puutarhassa :D Jos kuvan kasvi on isotähtiputki, niin olen rakastunut sellaiseenkin!

   Poista
  2. Eilen opin, että kasvi on punatähtiputki. Siihen voi rakastua, on ihana.

   Poista
 2. Onkohan mua purrut voikukkakärpänen kun en ole saanut aikaiseksi kitkeä niitä...? ;)

  VastaaPoista
 3. Ihana kookas ja rehevä kurjenmiekka. Minuunkin on iskenyt akileijakärpänen. Silti minuakin hiukan epäilyttää, että tuossa toisessa kuvassasi on jokin tähtiputki.

  VastaaPoista
 4. Kaksi kärhöä kuoli täälläkin, suojakankaan alle..

  VastaaPoista
 5. Kuvan punainen tähtiputki teki kauan kasvuaan. Luulin sen jo kuolleen kun nyt vasta kolmen-neljän vuoden jälkeen alkoi kukoistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähtiputki on kaunis! Sovimme jo Sailan kanssa, että en tästä lähtien mainitse kukkien nimiä. Se lienee turvallisinta :D

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.