maanantai 12. tammikuuta 2015

Aamiainen

sunnuntaina

Aamiainen. Ehdottomasti. Tai ehkä kohdallani pitäisi puhua brunssista tai varhaisesta lounaasta? Ruoka ei maistu heti heräämisen jälkeen. Aamulla juon lasin vettä. Kun päivä on jo lähtenyt käyntiin, täytyy saada ruokaa, kahvia tai teetä. Eilen tämä tapahtui aamutoimien, bloggaamisen, lumitöiden ja suihkun jälkeen. Sitten olikin jo aika nälkä.


Vanhemmillani maistoin Jaffa Minneola tangeloa. Sen perässä lähdin ruokakauppaan ja mukaan ostoskoriin tuli myös banaanikookosananassmoothieta. Herkkuaamiainen. Hemmottelua ja vähän törsäystä (kallis smoothie!).

Jaffa Minneola tangeloista en kyllä ikinä ollut kuullutkaan. Nettihakuni kertoi, että tangelot ovat greipin ja mandariinin risteymiä. Taas oppi uutta. Saattaa kyllä olla, että olen näitä aikaisemminkin ostanut, mutta minulle kaikki ovat olleet vain applesiinejä, greippejä, mandariinejä, sitruunoita ja limejä. Ihan niinkuin silloin kun olin lapsi, paitsi että silloin ei kyllä varmasti limejä kaupoista löytynyt. Silloin 60- ja 70-luvulla, tai ehkä ne vain eivät kuuluneet lapsuuteni ostoskoreihin.

10 kommenttia:

 1. En ole tällaisesta tangelosta koskaan kuullut tai sitten en ole niin tarkasti katsonut mitä oranssinkeltaista olen pussiin pakannut. Täytyy katsoa hieman tarkemmin, tosi herkullinen aamiaistarjotin sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika minulla! Tangelo oli ihan uusi asia ja oranssia minäkin sinne pussiin olen aikaisemmin aina pakannut. Nyt pidän tämän Minneolan mielessä. Ovat hyviä.

   Poista
 2. Olen vähän yliherkkä sitrushedelmille, joten niitä nautin hyvin rajoitetusti. Minneola tangeola on kui jostakin lasten lorusta :) Minä keittelen täysjyväpuuroa monilla lisukkeilla aamuisin.

  VastaaPoista
 3. Minä luulin ensin, että tuo Jaffa Minneola tangelo on jotakin uutta limsaa. Jokin ei kuitenkaan täsmännyt. Joisitko aamupalalla limsaa (kahvin ja smoothien lisäksi)? Tarjoaisivatko vanhempasi aikuiselle tyttärelleen limsaa, eikö pikemmin kahvia? No, ei siis limsaa vaan sitrushedelmä. Hedelmäpalat näyttävät appelsiineilta. Varmaan hyviä nuo tangelot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sitrushedelmiä ovat, ei limsaa. Limu ei juurikaan kuulu herkkuihini. Hedelmät ovat paljon parempia, myös nämä tangelot (pakko kirjoittaa tuota sanaa nyt usein niin jäisi mieleenkin).

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.