keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Että jaksaakin sataa

joka päivä

Tänä aamuna oli ihan käsittämätön sade. Kevyt, kasteleva, voimakas ja jotenkin kamalan tiheä. Vaikka tuulilasinpyyhkijät tekivät työtänsä täysillä, tuskin eteensä näki. Eikä ollut kiva etsiä aamun vierailukohdetta keskellä katutyömerkkiviidakkoa (Länsi-Pasilassa) hurjassa sateessa. Saati sitten parkkipaikkaa. Loikkia kummallisia reittejä, väistellä aitoja ja merkkipaaluja ja vaikka mitä. Vaan löysinpä perille ja vielä ihan sopivaan aikaan.

Kuvassa kyllä eri sade ;)
Jos nyt jotain voisi toivoa, niin pientä taukoa. Kesäsade on ihan kiva, sadekesä ei. Kohtuus kaikessa.


Lisäksi minua jäi nyt kovasti mietityttämään nuo tuulilasinpyyhkijät. Minä olen tottunut kutsumaan niitä pienestä pitäen vinkkareiksi. Jonkun muunkin olen kuullut tätä nimitystä käyttävän ja joku on kuvitellut minun puhuvan vilkusta. Siis vinkkarit vai ei? Siinäpä kysymys.

Lukuvuorossa: Koch Herman Illallinen, Siltala, 2014, lainassa ystävältä. 

12 kommenttia:

 1. Enpä ole kuullut vinkkareista.
  Olisit voinut kirjoittaa, että kuvan sade ei liity tapahtumaan ;-) Ihana kuva muuten!
  Mä sitten ilmeisesti tykkään sadekesästä, kun en ole vieläkään valittamisen aihetta löytänyt. Mutta meillä saaressa onkin satanut pari kertaa viikossa, ei joka päivä.

  VastaaPoista
 2. Vinkkari on vilkku :-D

  Eihän täällä koko aikaa sada. Oon tykännyt kyllä kaikesta mitä kesä on sään puolesta tarjonnut! Ei tars niitä helteitä elokuullekaan.

  Voi, oisit nyt tullut käymään kun nuin lähelläkin jo kävit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raikasta on ollut, enkä minäkään niitä huippuhelteitä kaipaa. Kunhan nyt vaan vähän täällä marisen.

   Poista
 3. Se Länsi-Pasilan tietyömaa näytti kyllä siltä, että autolla on siinä miettimistä ekalla kerralla. Vinkkarista tulee mieleen inkkari :D

  VastaaPoista
 4. Sana vinkkari on minulle ihan tuntematon. Sateeseen kyllästyin ja työläännyin ensimmäisen kerran viime viikonloppuna ja maanantaina, melkein hiukan masennuinkin. Nyt taas olen mielissäni siitä, ettei tarvitse kastella kasveja ja ne silti kasvavat ja ovat reheviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kastelupuuhissa olisikin vierähtänyt aika tovi! Siellä on sen verran paljon puutarhaa.

   Poista
 5. Vinkkareista en ole koskaan kuullutkaan! Jos olisi kysytty, että mikä on vinkkari, olisin vastannut, ettei aavistustakaan.

  Täälläpä ei olekaan satanut vissiin koko päivänä! Jos ei ihan muutamia pisaroita ole tullut, mutta ei satanut kuitenkaan. En kyllä sinänsä osaa valittaa tästä kesästä. Saapa ainakin yöllä nukuttua, kun ei ole liian kuuma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä muista sellaista päivää kun ei ole satanut. Toisaalta muisti on kyllä aika lyhyt!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina.