keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Joulutunnelmahaaste

Kiitos Saaripalstalle!

Minäpä sain Saaripalstalta joulutunnelmahaasteen ja olen siitä varsin iloinen!

Ensimmäiseksi tunnustukseksi voin sanoa, että olen jouluihminen. Tämä siksi, että pidän kotini puunauksesta/tuunauksesta ja kaikenmaailman hörhöjen laittamisesta esille. Pidän kyllä sitten siitäkin kun koti on näistä krumeluureista riisuttu. Toisekseen pidän ihan kamalan paljon lahjojen ostamisesta/hankkimisesta ystäville ja perheelle. Kun liikuskelen maailmalla tai kaupoissa vuoden toisella puoliskolla saatan jopa aloittaa joululahjahankinnat tuolloin. Olenpa joskus tainnut ostaa joululahjoja jo tammikuun alennusmyynneistäkin. Yleensä lahjoista ei siis tule stressiä ja yleensä onnistun myös jonkun iloisesti yllättämään. Tai sitten ystäväpiiriini kuuluu hyviä näyttelijöitä - ei täysin poissuljettu vaihtoehto sekään! Sitten minä pidän joulun kiireettömyydestä, pitkistä pimeistä päivistä jolloin voi vain olla kotona (tai vanhempieni kotona) villasukissa, lukea kirjoja ja käydä yölläkin syömässä kinkkua. Yleensä meillä onkin ollut treffit kylmiössä isäni kanssa. Riisipuuro ja joulutortut kuuluvat suosikkeihini. Niin myös joulusauna.Sitten niihin kysymyksiin:

1) Lempijoulukukka:Valkoinen tai vaaleanpunainen joulutähti! Sellainen iso. Ehdottomasti.
2) Joululaulu, joka virittää joulutunnelmaan: No tämäpä olikin sitten vaikea kysymys vastata! Ei ole yhtä yksittäistä, mutta Boney M:n joululevyn kuuntelen varmasti joka vuosi.
3) Tätä jouluvalmistelua en ole koskaan jättänyt tekemättä: En ole koskaan ollut ostamatta lahjoja perheelleni.
4) Jouluntuoksu: Hyasintti, joulukuusi, sauna ja vihta, pipari.

Ja sitten en kyllä tiedä pitääkö tässä vielä jokin joulupaljastus tehdä vai ei, mutta tämä keski-ikäinen sinkkumamma tykkää olla jouluna myös yksin kotona!

Mukaan haasteeseen saisi nyt tulla Pirkko! Olepa hyvä.

7 kommenttia:

 1. Vai on Boney M tehnyt joululevynkin! Aika hauskaa :-D Siis hauskaa se, että he on niin epäjouluisia: tummahipiäiset 70-luvun diskohileet, jotka omissa mielikuvissani soittavat ikuisesti jossain Karibianmeren eläkeläisristeilylaivoilla maailman loppuun saakka (tästä ei ole tietoa, mutta voin kuvitella). Ehkä heillä on buukkauksia siis jouluristeilyillekin?
  Tiesin, että täällä on otollista joulufiilistelymaaperää!

  VastaaPoista
 2. Joo :D Ehkä se Boney M ei nyt niin jouluiselta kuullosta, mutta kauniisti laulavat! :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Ihan parhautta tämä haaste :)

  VastaaPoista
 4. Joulussa on parasta koristelut ja juuri nuo loivaliikkeiset pitkät pyhät.

  VastaaPoista
 5. Yksin kotona kuulostaa varsin mukavalta.

  VastaaPoista
 6. Pirkko: Ole hyvä!

  Cheri: Loivaliikkeiset pyhät! Onpa hyvin sanottu.

  Myrsky: Se on, vaikka pidän itseäni aika sosiaalisena ihmisenä, pidän myös yksinolemisesta.

  VastaaPoista
 7. Minäkin tykkään olla yksin kotona, jouluna ja muulloinkin. Yksinoloa tosin huomattavasti parantaa kissa. Ja viihdyn kyllä kaksinkin. Erityisen ihanaa on hankkia joululahjoja, myös saada niitä. Minulla taitaa olla aika samanlainen joulumaku kuin sinulla. Paitsi viime vuosina on puunaaminen ja kodin laittaminen joulukuntoon jäänyt vähiin.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.