perjantai 30. marraskuuta 2012

Loistavaa 516!

Loistavaa, upeaa, hienoa!

Päätin tulla töistä yhden bussin taktiikalla, Sörnäisistä Martinlaaksoon. Martinlaaksosta tosin on vielä hieman käveltävää kotiin, mutta kahden kulkuneuvon taktiikka ei tuntunut tänään hyvältä.

Hyppäsin Sörnäisissä bussiin numero 516 ja matka kotiin alkoi. Mäkelänkatu oli tosi tukkoinen ja mielessäni mietin etten varmasti ole kotona seuraavaan kahteen kolmeen tuntiin. Takkuisan alun jälkeen syy liikenteen puuroutumiseen selvisi. Autoilija oli yrittänyt kääntyä pois Mäkelänkadulta ja jäänyt jumiin risteykseen niin, että auton perä tukki kaistan. Bussikuskini pysäytti bussin, avasi etuoven ja huusi: "Meepäs sisään vähän antamaan kaasua, niin me tullaan työntämään sut pois." Sitten bussikuski kääntyi meihin matkustajiin päin ja kysyi: "Ketkäs tulevat auttamaan?" Kolme miestä nousi ja lähti ripeästi hommiin. Koko episodiin kului varmasti alle kaksi minuuttia. Sen jälkeen liikenne lähtikin sujumaan ja olin Martinlaakson asemalla noin tuntia lähdön jälkeen. Minun oli pakko päästä ulos etuovesta, sillä halusin kiittää kuljettajaa. Kiitin häntä loistavasta toiminnasta ja loistavasta suorituksesta. Kuljettaja ilostui selkeästi ja vastasi: "No kiitos vaan, ja hyvää viikonloppua. Sinusta ehkä tuntuu siltä mutta tällä pysäkillä olijoista ehkä ei. Mun on nyt saatava kuppi kahvia ja pitää viiden minuutin tauko!"

Kotimatka antoi paljon ajattelemisen aihetta. Kaikkeen on syynsä, hermonsa menettäminen ei auta tai korjaa asiaa, tarvitaan toimenpiteitä. Positiivinen palaute ilahduttaa aina kun se tulee oikeaan aikaan oikeasta asiasta, näkökulmia on monia ja niin edelleen.

12 kommenttia:

 1. Kyllä, viisaita sanoja ja toimintaa! Hyvä bussikuski ja hyvä Mamma N! Se on niin usein juuri näin, että yhteispeliä tarvitaan.

  VastaaPoista
 2. Minä olen yrittänyt opetella antamaan kiitosta - esim. kaupan kassalla, kun kiireestä huolimatta kassaneidiltä/-pojalta saan hyvää palvelua. Sanon vaikka: Kiitos hyvästä palvelusta tai olipas kiva asioida, kun siellä puolella oli niin iloinen ihminen. Bussikuskia yritän kiittää aina (paitsi yhtä, joka pelottelee kaikki pienimmistä suurempiin äksyilemällä). Kiitos ei maksa mitään mutta sillä saattaa pelastaa jonkun päivän!

  VastaaPoista
 3. Juuri näin pitää toimia. On ilo tavata ihmisiä, jotka eivät jää siunailemaan.

  Minä otin kauppareissulla vahingossa jonkun toisen ostoskärryt. Kärryjen omistaja totesi vain iloisesti, että voin ottaa hänen kärrynsä, mutta siellä on myös kissanruokaa. Pyysin anteeksi ja kerroin että kissanruoka olisi ollut tarpeen myös meillä. Nauroimme molemmat iloisesti :)

  VastaaPoista
 4. Tämähän oli varsinainen joulutarina. Bussikuski ratkaisi hankalan tilanteen nopeasti ja mallikkaati, kaikki jumissa jonottaneet saivat helpotusta. Olen myös sitä mieltä, että porkkanalla saa enemmän aikaan kuin kepillä. Jos antaa hyvää palautetta silloin kun siihen on aihetta vaikutus on paljon kauaskantoisempi kuin se, että ilmaisee tyytymättömyytensä liian usein.

  VastaaPoista
 5. Hienoa! Hyvä, busa! Näin pitää tehä ja asiat hoituu!

  Meillä on tässä kodin vieressä rinne jossa joku on vähän väliä jumissa. Aiemmin menin aina työntämään ja nappasin seuraavat pari ohikulkijaakin vielä mukaani (tääl ei kulje kovin pystynokkaisia ihmisiä) mutta nyt oon jo sen verran nivelväpö että en enää pysty riehumaan moisia. Voisin tietysti komentaa niitä muita :-D

  VastaaPoista
 6. Saila: Bussikuski oli ihan tähti!

  Lady of the Mess: Kiitoksen antaminen on taito!

  Ninni: Kaikki tapahtui nopeasti, vaivattomasti ja varmasti toi hyvän tuulen kaikille matkustajille!

  Cheri: Ja kaiken lisäksi porkkana on niin hyvääkin! :)

  Zepa: Uskon, että saisit kyllä muut jalankulkijat tottelemaan niin halutessasi :)

  VastaaPoista
 7. Olipas harvinainen bussikuski, kyllä tuli ihan joulumieli!

  VastaaPoista
 8. Sepä oli reipasta hyvän mielen meininkiä puolin ja toisin. Sekä kiittäminen että auton työntäminen vaatii aikamoisen vastuksen voittamista. Liian usein kiitosta mielessään pyöritteleväkin miettii, että kehtaanko nyt kumminkaan, onko sillä mitään merkitystä. On sillä. Kun hyvän pistää kiertämään, maailmasta tulee paljon parempi paikka. Hyvä Mamma N.

  VastaaPoista
 9. Rantakasvi: Niin oli! Vastaavaan harvoin törmää.

  Millan: Minun osuus oli kyllä huomattavasti helpompi suorittaa! Bussikuski on tämän tarinan todellinen sankari :)

  VastaaPoista
 10. Vautsi, hienoa toimintaa. Niin kuskilta kuin työntöapua antaneilta.
  Ja se kiitos -sana on aina paikallaan.

  VastaaPoista
 11. Myrsky: Selkeästi myös työntöapuna olleet tulivat varsin hyvälle mielelle asiasta!

  VastaaPoista
 12. Harvinaisen mukava kotimatka bussin kyydissä. Yleensähän siellä vain torkutaan.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.