perjantai 19. syyskuuta 2014

Lapsi on lapsi

Aina vaan

Vanhempani ja veljeni kävivät eilen kylässä. Toivat tullessansa ison kasan omenoita, Sulo-kissalle vessamaton, kahvipaketin, kahvikermaa, vanilijakastiketta sekä omenapiirakan. Kaiken tämän jälkeen he lähtiessään ostivat kirppiskasastani tuikkukupin. Kun äitini kysyi tosissaan sen hintaa, ilmoitin leikilläni sen maksavan kaksi euroa. Äiti ilmoitti tähän, että isä maksaa siitä vitosen. Ei sitten auttanut muu kuin isän kaivaa lompakkoaan.


Kyllä se tämän perusteella siltä vaikuttaisi, että lapsi on aina lapsi ja lasta täytyy tukea. Vaikka lapsella ikää jo 48 vuotta olisikin.

26 kommenttia:

 1. Kyllä tuo on aika söpöä! Ja arvaavat varmaan, että taloudellinen tilanne voi olla vaikea.
  Samaa ilmiötä havaittavissa täälläkin. Kun tässä taannoin olin retkellä äitini ja hänen ystävättärensä kanssa, piti äitini leijonaemon tavoin huolen siitä, että ystävätärkin antoi minulle bensarahaa ja tarjosi kahvit.

  VastaaPoista
 2. Emäntä: Äidit ♥ Aina ne jaksaa huolehtia. Meillekin tullessa äidillä on aina tuliaisia niin ihmisille kuin kissoille (yleensä herkkutikkuja).

  VastaaPoista
 3. Jep. Edelleen äitini jaksaa ohjeistaa meikäläistä, 50 vuotiasta sairaanhoitajaa että flunssassa pitää juoda ;)
  Heh ja ruokailuista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Ja minua myös varoitetaan välillä liikkumasta pimeällä :)

   Poista
 4. Totta, minäkin olen 86-vuotiaan äidin 62-vuotias tyttö. Ja edelleen saan kokea äidin rakkautta, ehkä jopa enemmän kuin ollessani oikeassa tyttö-iässä.

  VastaaPoista
 5. Samaa äidin huolenpitoa sain minäkin kokea tällä viikolla, kun 93-vuotias äitini leipoi ja laittoi ruokaa, ja antoi vielä neulomansa sukat mukaani. Oi äiti <3

  VastaaPoista
 6. Näinhän se menee :) Meille tuodaan aina vaan vessapaperia ja kahvia. Tai jotain muuta, kissoille ja Helmi-Inkerille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman tuomisia ei vanhempani ole varmaan koskaan luonani käyneet!

   Poista
 7. Näin se on, lapsia tässä ollaan edelleen vaikka omatkin lapset ovat jo aikuisia. Eihän se jonkun lapsena oleminen mihinkään lopu, suhde vaan muuttuu hieman erilaiseksi ja joskus hoivaaja ja hoivattava vaihtavat paikkaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan mukavaa olla lapsi, vaikka välillä vähän hassuakin.

   Poista
 8. Äidit ♥ Täällä tapellaan aina siitä, kuka maksaa esim. ulkona syömiset. Se keski-ikäinen tytär, joka käy töissä vaiko se eläkkeellä oleva äiti. Äiti voittaa aina. Joka perhanan kerta :) Ja vaikka se teeskentelee joskus, että maksa sitten niin seuraavana päivänä on tilelle ilmestynyt vastaava summa tilille.

  VastaaPoista
 9. "Lapsia ne on aina vaikka ovat sadan vuoden vanhoja" sanoi yksi vanhempi rouva takavuosina, ja taisi olla oikeassa :D

  VastaaPoista
 10. Suloinen postaus. Usein haluaisin soittaa äidille ja kertoa, mitä on tapahtunut, ja hänen kanssaan pähkäillä maailman menoa. Silloin kun äiti vielä eli, välillä väsyin hänen puheluihinsa. Äidin kuolemasta on 7 ½ vuotta. Hänellä oli huolehdittavanaan neljä aikuista tytärtä ja kahdeksan lastenlasta.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.