maanantai 27. toukokuuta 2013

Amerikan malliin

Maanpeittokasvi

Opin viikonloppuna uutta. Amerikassa vuohenputkea myydään maanpeittokasvina. Harkitsen siirtymistä Amerikan malliin ja tunnustan vuohenputken voittaneen minut kuusi nolla. Vähintään. Toinen vaihtoehto on ryhtyä vuohenputkikauppiaaksi, näillä määrillä voisi jopa rikastua. Harmi vaan, että markkinat ovat sitten ison veden takana.

Pienen kesäkukkaistutuksenkin olen saanut aikaiseksi, mutta mieli tekisi Muhevaiselle.


Vielä olisi muutama ruukku täytettävänä ja ehkä sinne vuohenputkienkin sekaan olisi mukava saada jotain muutakin nyt kun kevätesikot ovat kukintansa loppusuoralla. Tämän pihan kevätesikot ovat naapurini mukaan Ahvenanmaan kevätesikoita, mitä se sitten tarkoittaakaan.

9 kommenttia:

 1. Hmm, minusta ne ovat etelänkevätesikoita ;-) Ehkä Ahvenanmaa lasketaan eteläksi.
  Voisit myydä vuohenputkea torilla, villivihannesbuumi on kuumimmillaan ilmestyneistä kirjoista päätellen eikä kaupunkilaisilla välttämättä ole mahdollisuutta päästä noin hyville apajille!

  VastaaPoista
 2. Tuossa Sailan kommentissa oli ideaa. Kaikilla ei ole omaa pihaa mistä kerätä vuohenputkia...

  VastaaPoista
 3. Komppaan Sailaa, tuoretta luomuvuohenputkea torille kauppaamaan :) Voin ryhtyä tavarantoimittajaksi jos omasi loppuvat. Törmäsin kerran taimitarhalla, kirjovuohenputken taimeen, myötätuntoisesti ajattelin sitä raukkaa, joka istuttaa sen kaunistamaan perennapenkkiään. Jos taas alat kaupata taimia niin esimerkiksi riesavuohenputki voisi olla kiva nimi maanpeittokasville. Kaupanteossa voi vielä luvata; varma 100% peittävyys :)

  VastaaPoista
 4. Vuohenputken maanpeittävyys on erittäin hyvä ja tietämättäni olen toiminut Ameriikan malliin. Kiitos tästä hyvästä selityksestä Mamma N, tulee heti käyttöön :)

  Ihanan raikkaat värit kesäkukissa ♥.

  VastaaPoista
 5. Saila: Villivihannesbuumi on todella aikamoinen! Tekisiköhän tällä tilin? :)

  Myrsky ja Minna: Ei niin, mutten kuitenkaan oikein osaa nähdä itseäni torilla näitä kauppaamassa. Toisaalta tämä on varmasti vain omaa rajoittuneisuuttani!

  Cheri: Varsinainen riesa onkin! Nyt lähti osa (toistaiseksi) ja uudeksi riesaksi tuli hyttysenpuremat. Aika ärhäköitä!

  AnnaS: Vihreä kaipasi vähän jotain pinksua ;)

  VastaaPoista
 6. Minä täällä vaan yritän hävittää noita vuohenputkia enkä ole ollenkaan tajunnut, että nehän ovat maanpeittokasveja. Hauskaa. Amerikasta tulee hyviä keksintöjä. Minäkin voin mennä myymään torille näiden maanpeittokasvien taimia ja niiden pieniä tuoreita lehtiä luomusalaatiksi.

  VastaaPoista
 7. Tämä taitaa olla yksi niitä parhaita keksintöjä. Ei ainakaan voi sanoa, etteikö peittäisi. Eilen taistelin taas vuohenputkia vastaan ja niiden juurakot ovat kyllä sellaista sykkyrää, ettei niitä taida pois saadakaan. Koskaan. Aika lohdutonta.

  VastaaPoista
 8. :D
  Kiva...ei siitä sitten tarvitse päästä eroon !

  VastaaPoista
 9. Ei niin! Senkun antaa rehottaa :)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.