Sivut

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Painepesuri

Iltapuhde

Menin illalla ulos pesemään villiviinin värjäämää aitaa. Välineinä minulla oli ämpärillinen vettä ja tiskiharja. Ystävällinen naapuri katseli hetken toivotonta touhuani ja ehdotti omaa painepesuriaan tuohon hommaan. Kylläpä tulikin puhdasta ja nopeasti!Vaikeusastetta nosti Helmin ulkotarha, mutta kyllä minä sen verkkoaidan takana olevan aidanosan ja seinänkin sain jotenkuten pestyä. Yllättävää myös, että sisällekin tuli valoisampaa kun vihertävän harmaa seinä on muuttunut valkoisen harmaaksi.

Kyllä kannatti pestä, vaikka samalla sainkin hankittua noin 27 muhkeaa hyttysenpistoa.

Kiitos naapureille!

9 kommenttia:

 1. Voi hyvänen aika noita verenhimoisia hyttysiä! Hienon näköistä, todella, kyllähän valkoinen heijastaa väriä. Aika metkaa. Ja Helmin täytynee laittaa aurinkolasit kun menee tarhaan.

  VastaaPoista
 2. Naapuriapu kunniaan! (Ja ei voi kuin ihmetellä tuota hyttysten verenhimoa!)

  VastaaPoista
 3. Kiva naapuri sinulla! Alkuasukasgeenini ansiosta olen immuuni hyttysenpistoille. Niiden piikittely ja tunkeilu ärsyttää silti, mutta nämä etelän ujot hyttyset eivät vedä vertoja pohjoisen verenimijöille, jotka vielä liittoutuvat mäkäräisten kanssa.

  VastaaPoista
 4. Täällä on mäkäräisiä, jotka kyllä ovat vielä inhottavampia kuin hyttyset, toivottavasti kuolevat pian pois...kiva että noin auttavaisia mukavia naapureita ja puhdas aita on kyllä hieno homma. Paljon kivempi sitä katsella. Meilläkin maalattiin vanha aita ja on nyt aikas komea :)

  VastaaPoista
 5. Saila: Tuntuu miellyttävän Helmiäkin! Ainakin tänään on vietetty tarhassa aika tovi.

  Myrsky ja Minna: Kyllä! Hyvät naapurit kunniaan!

  Cheri: Onnellinen! Minäkin tarvitsisin sellaista geeniä, joka pitää hyttyset loitolla.

  Sarppu: Lienee totta se kun on sanottu, että viime kesän kosteus on ollut hyväksi hyttysten ja ehkä myös mäkäräisten olemassa ololle! Niitä nimittäin riittää.

  VastaaPoista
 6. Kuinkahan monta paukuraa olisitkaan saanut, jos olisit joutunut kökkimään harja kädessäsi aitapesulla. Huh huh. Siistiä tuli.

  Mulla on edessä portaiden ja pation pesu. Nyt olis oivat maalauskelit, meinaan kyllä kuivuu maali nopsaan.

  VastaaPoista
 7. Siistimpää ainakin kuin ennen! Nyt on hyvät kelit, toivottavasti jatkuvatkin. Toisaalta, ei pieni sadekaan pahaa tekisi. Veisi nämä siitepölyt!

  VastaaPoista
 8. Täällä myös yksi pahkura Pate ilmoittautuu. Nilkka turvonneena ja vatsassa paukuroita ja elämä on kamalaa ! Hirmu äkäisiä hyttysiä ja paljon. Viime keväänä mäkäräiset söivät nilkat ja pakarat.
  Ei oikein myrkkyjäkään viitsis käyttää ja paksuissa vaatteissa tulee hikiki.
  Nauratti toi Sailan kommentti; Helmillä aurinkolasit =)

  VastaaPoista
 9. Hyttysiä tuntuu riittävän! Toivottavasti pian helpottaisi. Näitä kutisevia paukamoita ei tarvittaisi yhtään lisää enää.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.