Sivut

maanantai 23. syyskuuta 2013

Sanavahvistuksista

ja mahdollisista roskaposteista

Minulla ei ole blogeissani (tämä ja Naukulan Kerho) sanavahvistusta käytössä. Tästä huolimatta roskapostien määrä on lähes olematon, ehkä yksi roskaposti kuukaudessa ja se päätyy aina roskapostikansioon. Sieltä sen voi näppärästi hävittää kokonaan. Mielestäni bloggerissa roskapostisuodatin on ihan huippuluokkaa. Jostain syystä roskapostikommentit kohdistuvat aina vanhempiin postauksiin, ja jossakin olen sitten käynyt estämässä uudet kommentit juuri siihen juttuun. Erittäin kätevä toiminto tämäkin.

Ajattelin vain kertoa siltä varalta, että tieto kiinnostaisi kanssabloggaajia. Sanavahvistukset ovat nimittäin ahkeran kommentoijan mielestä aika ikäviä.


Löytyykö muita mielipiteitä sanavahvistuksista?

17 kommenttia:

 1. Totta! Usein käy niin, että kun yrittää kolmatta kertaa arpoa sanavahvistusta, niin luovuttaa. Mulle ei tule roskakommentteja, vain mukavia.

  VastaaPoista
 2. Minulle tulee välillä roskapostejakin - englanninkielisiä ja niissä on aina mukana epämääräinen linkki. Ei kyllä tule usein! Yleensä tulevat Naukulan puolelle.

  Muut kommentit ovat kyllä aina mukavia :)

  VastaaPoista
 3. Yks pieni väli oli vähän aikaa sitten kun roskaposteja tuli, sekin on jo loppunut, oten taisi olla joku bloggerin säätö menossa silloin.
  Mä olen jo luovuttanut niiden kohdalla joilla on sanavahvistus, olen pyytänyt poistamaan, mutta jos se pysyy, niin en kommentoi. Mä en vaan jatka vatkata niiden kanssa.

  VastaaPoista
 4. Mulle ei ole tullut roskaposteja blogiin vaikkei ole sanavahvistusta - en ole ainakaan huomannut, että olisi tullut roskaposteja. Kissan blogiin niitä tulee, mutta mä annan roskapostien yleensä jäädä sinne.;-)

  VastaaPoista
 5. Olen samaa mieltä sanavahvistuksista, joskus jää kommentti jättämättä sen takia. Varsinkin jos lukee blogeja jollain muulla kuin tietokoneella. Erittäin vähän on tullut roskakommentteja, niistä ei todellakaan ole riesaa. Oikein hyvä välillä muistuttaa piinallisista sanavahvistuksista.

  VastaaPoista
 6. Aivan samaa mieltä, sanavahvistus ei ole minullakaan käytössä, eikä ole ongelmia, mutta tiedän monia, jotka eivät käy kommentoimassa blogeissa, joissa se on päällä, ei vaan jaksa moneen kertaan yrittää arvailla niitä tekstejä...helppo on asetuksista poistaa.

  VastaaPoista
 7. Olet täysin oikeassa ja toimit hyvn. Sanavahvistukset on hanurista kommentoijien kannalta.

  VastaaPoista
 8. Sanavahvistukset ovat tosiaan hankalia, niiden kanssa söhrätessä kuluu kauemmin aikaa kuin kommentin kirjoittamiseen, siispä kommentti jää herkästi silloin kirjoittamatta.

  Roskakommentteja tulee muutenkin minimaalisen harvoin läpi. Ne voi käydä siivoilemassa roskaviestikansiosta silloin tällöin. 14 vrk vanhoihin kirjoituksiin voi laittaa asetuksen, että ne täytyy hyväksyä ennen julkaisua, tämä on ainakin minulta poistanut viimeisenkin läpi menneen roskan.

  Kommenttienkin hyväksyttäminenkin on vähän tylsää, se tappaa kommentoijien välisen keskustelun, jollaista blogeihin parhaimmillaan syntyy. Kun ei näe, mitä yllä on jo kommentoitu.

  VastaaPoista
 9. Sananvahvistukset on hankalia kun ei niistä välillä tunnu millään tietävän mitä ne esittää. Roskapostia en ole tainnut reilun kahden vuoden aikana saada kuin kerran :)

  VastaaPoista
 10. En tykkää, mutta koska olen uusi bloggaaja, en ole vielä kyllästynyt eikä se ole ollut este toisten kommentoinille. Itse en käytä.

  VastaaPoista
 11. En ole käyttänyt omassa blogissani sanavahvistusta koskaan. Roskapostia tulee muutama kuukaudessa eglanninkielisiä ja niissä on juuri tuo houkutuslinkki. Tuhoan ne roskapostilaatikosta. Ihan hyvin toimii näin.
  Ja myöskin kommentoin ajoittain ahkerastikin, joten sananvahvistukset ärsyttävät;)

  VastaaPoista
 12. En minäkään tykkää niistä sanavahvistuksista -on todella turhauttavaa hakata niitä kirjaimia ja numeroita kolmeenkin kertaan! Minulla oli sanavahvistus alussa käytössä, ihan tietämättäni. Sitten ystävällinen kommentoija ilmoitti siitä ja poistin sen.

  VastaaPoista
 13. Pepi: Totta! Joskus roskaposteja saattaa tulla kaksi tai kolme sinne roskapostilaatikkoon, mutta sitten loppuvat taas.

  Sirpa ja Kollo: Kollo on niin kuuluisa, että hakkerit yrittävät häiritä :)

  Cheri: Ajattelin, että tämä olisi hyvä aihe. Kaikki eivät välttämättä tiedä, kuinka hyvä tuo roskapostisuodatin bloggerilla on.

  Sarppu: Tosi helppoa! Ja helppoa on myös tarkistaa onko se päällä vai ei.

  Zepa: Muistelinkin, että sinä ole aiheesta joskus kirjoittanut?

  Saila: Tuokin on hyvä vinkki, että voi hyväksyttää vanhemmat. Minua ei häiritse hyväksyttävät kommentit, mutta sanavahvistukset ovat ikäviä.

  Kiki: Joskus sanavahvistukset ovat helppoja ja joskus kilometrinpituisia ja vaikeita.

  Inna Vaara: Ei se minullekaan este ole ollut, mutta en vain pidä siitä. Itselläni sanavahvistukset olivat käytössä aluksi, kun en tienyt miten homma toimii. Siksi ajattelin nyt kertoa tästä tällä foorumilla muillekin.

  Rantakasvi: Roskaposteihin on joskus joutunut muutama oikeakin kommentti, ja myös ne on helppoa ja kätevää siirtää oikeaksi kommentiksi.

  Myrsky ja Minna: Ehkä se on juuri niin, että jos ei tee mitään asetuksia tämän suhteen, niin sanavahvistus on oletuksena?  VastaaPoista
 14. Sama kokemus minullakin sanavahvistuksista, en tykkää niistä. Mutta en silti niiden takia jätä kommentoimatta.

  VastaaPoista
 15. Minulla oli alkuun sanavahvistus, sitten joku valitti siitä, ja otin sen pois. Eipä ole silti tullut roskapostiakaan (koputan puuta). Minulla on niin vähän lukijoitakin, ja vähän kommenttejakin. Kiitos kun Sinä jaksat aina kommentoida! Se kyllä ilahduttaa kovasti :D

  VastaaPoista
 16. Paula: Kyllä minäkin olen kommentoinut, vaikken niistä sanavahvistuksista pidäkään. Joskus olen jättänyt kun ei ole mennyt oikein vielä kolmannellakaan kerralla.

  Snabelbacka: Olisinkohan ollut minä joka kainosti pyysin sanavahvistusta poistamaan? Minäkin pidän kommenteista, ja siksi yritän olla ahkera siinä suhteessa.

  VastaaPoista
 17. Samoilla linjoilla vahvistusten kanssa! Muutama roskaposti näyttää joskus blogiin tulevan, mutta todella harvoin. Ja aina ne tulevat vanhoihin posteihin, joiden kommentit menevät minulla suoraan hyväksyttäväksi (jotta huomaan ne).

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.