Sivut

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Sukset

lainassa

Soitin hetki sitten isälleni, ja kerroin, että olen ehkä muuttanut mieleni.

Kun 12-vuotiaana hiihdin isäni kanssa Porvoossa, eksyimme metsään. Siellä noin nelisen tuntia hiihtäneenä, umpimetsässä, löysimme ulos tielle. Nenän edessä oli kyltti Porvoo  9. Enää en suostunut metsään menemään, joten hiihdimme kotiin tuon 9 km tienvierusta pitkin. Kun pääsimme kotiin, otin sukset jalastani, nostin ne seinää vasten ja sanoin: "Minä en enää hiihdä." Enkä ole hiihtänyt.

Muutaman kerran ajautus hiihtämisestä on viime vuosina tullut mieleeni ja viimeisen pisaran tälle sain Autuaasta Olosta. Ei muuta kuin tekstaria ystävälle ja tänään sain sukset ja monot koekäyttööni. Joko kokeilen kävelysauvoilla tai sitten lainaan isäni vanhoja sauvoja. Minä siis hiihdän, tai ainakin kokeilen sitä, joko tulevana tai sitä seuraavana viikonloppuna 34 vuoden mittaisen tauon jälkeen.

 
Isäni ei ollut pahoillaan, vaikka muutin mieleni. Kai sitä voi härkäpäisinkin ihminen joskus mielensä muuttaa?

5 kommenttia:

 1. Onnea ladulle! (Cherin postaus olikin todella kaunis ja hiihtämään houkutteleva.)

  VastaaPoista
 2. Hienoa jos sain jaettua hiihtoinspiraatiota. Olen itse hiihdellyt joka päivä ja se on kivaa, olen niin onnellinen, kun tänä talvena pääsee pitkästä aikaa liikkumaan jäällä. Joskus kannattaa muuttaa mieltään. Onnellisia hiihtolenkkejä!

  VastaaPoista
 3. Myrsky: Kiitos! Vähän kyllä jo horjutti sisätiloissakin kun kokeilin monoja ja suksia. Että ei taida kamalan kovaa kyytiä tulla ainakaan heti :D

  Cheri: Kyllä sait! Minä pääsen kokeilemaan mahdollisesti vasta viikonloppuna, joten aurinkoisten hiihtosäiden toivossa eletään!

  VastaaPoista
 4. 34 vuotta on varmaan juuri sopiva aika muuttaa mielensä. Minäkin luin Cherin ihanan postauksen, jossa hän suurin piirtein hiihtää kuusta aurinkoon valkealla hangella.
  Ei ole minullakaan suksia ollut varmaan 40 vuoteen, vaikken ole mitään hiihtämisestä päättänytkään, en puoleen enkä toiseen. En vain ole omistanut suksia enkä toimertunut ostamaan. Tänä talvena olen seurannut mieheni uudelleen virinnyttä hiihtoharrastusta, kun hän osti sukset ja monot. Hänelläkin on päässyt muutama vuosikymmen kulumaan ilman hiihtämistä. Kyllä se ihan kadehdittavalta näyttää. Sivusta seuranneena suosittelen kokeilua.

  VastaaPoista
 5. Kyllä on tarkoitus kokeilla! Ehkä sinäkin yrität jos jostain löytyy sukset ja monot?

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina.